Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

"Raven In The Grave" The Raveonettes

Το κοράκι στον τάφο; Απάνω; Χαζεψες;
Οχι καθολου. Τουναντίον; Παμε ξανά;

Είπα να μην χρησιμοποιήσω αλλο πια ορισμούς μουσικογραφιαδων και κατηγοριοποιήσεις αλλα δεν το βλέπω να κραταει.

Το ντουετακι εχει παρελθόν και, αν εισαι φρεσκαδουρα στις μουσικές μας αναζητήσεις, να πατήσεις ενα γκουγκλαρισμα, να σου τα πει όλα το wikipedia.

Το θέμα ειναι το υπεροχοτατοτατο δισκάκι τους. Στο λέω απο τώρα οτι θα το αποθεώσω γιατι εχω ενα κόλλημα με αυτον τον ηχο. Ποιον ηχο; Αυτόν που σου θυμιζει Θεσσαλονίκη πριν απο καμια δεκαριά χρόνια και βάλε, απόγευμα στην Αγιου Δημητριου. Είναι οτι εμεινε στην πολη απο το λαμπρό 80s παρελθόν της. Ναι ολα εκει βασιζονται. Το Λονδίνο του τοτε, μαλλον ειχε ανοίξει εναν περίεργο διαυλο με την πολη μας. Και αφου τα ροκαμπιλια ειχαν σταματήσει της οδομαχίες με τους καρεκλαδες, οι γκοθαδες ειχαν σηκώσει κεφαλι.

Οι Raveonettes λοιπόν απομακρύνονται απο το 50s ροκ και δεν θα ακούσεις εδω πολύ "Love In Trashcan". Τι θα ακούσεις; Cure μανα μου! Πάλι και παλι. Τα κρατανε και τα παλια τους τα στοιχεία βεβαια και η απομάκρυνση ειναι σταδιακή(υπαρχει και το "Let Me On Out"), αλλα τοσο Pornography και Disintergration, άλλοτε δεν ξαναματακουσα -καλα αυτό ειναι ψέμα. Οι φωνες παραμένουν διπλές στο μεγαλύτερο μερος του δίσκου, οι κιθάρες ειναι αρκετά κοντά στον παλιό οξυ ηχο τους, αλλα μιξαρονται με τόσους συνθετητες που παθαίνω παράκρουση.

Βάφω τα μαλλια μαυρα, τα ματια με καρβουνο και αμα ημουνα πολυ προχω θα εβαφα τα χειλια κόκκινα και θα υμνουσα τον Robert Smith στο Συνταγμα. Το "War In Heaven" κανει μπαμ!
Βεβαια καπου ακουω και The Organ (στο Ignite) αλλα και αυτο σχεδον το ιδιο σημαινει. Αυτο που μου εκανε εντυπωση (καλη) ειναι η εισαγωγη του Apparitions, που αμα εσενα δεν σου θυμιζει την εκτελεση του Μανσον στο Sweet Dreams, τοτε παω για αλλαγη ακουστικου...

Σταματαω εδω γιατι μολις μπηκε το "Evil Seeds" που με γονατιζει.

Αν σου αρεσει...τι αν σου αρεσει; Θα σου αρεσει! Αλλα επειδη τελικα μου αρεσουν οι μουσικες ταμπελες και δεν μπορω να τις αποφυγω...dreampop, noisepop, shoegaze, deathpop, postpunk!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.