Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Case Study: Florence & the Machine


Τι γίνεται στις μέρες μας όταν κάποιος μουσικός τραβήξει την προσοχή των εταιριών γιατί μυρίζει επιτυχία και χρήμα βεβαίως βεβαίως; Απλά είναι θέμα χρόνου και στρατηγικών κινήσεων μέχρι να τον ξεζουμίσουν. Η τέλεια αναφορά είναι θαρρείς η Gaga που εσχάτως έγινε και table book ή καλύτερα coffee-table book.
Χθες το βράδυ όμως, έπεσα πάνω σε ένα πολύ ωραίο βίντεο από ένα τραγούδι της Florence Welch και του Paul Epworth. Δεν βρήκα ποιος το σκηνοθέτησε αλλά μπορείς να το δεις στο τέλος αυτού του ποστ. Το τραγούδι λέγεται “Heavy In Your Arms” και είναι επίσης πολύ ωραίο. Αν τρέφεις την οποιαδήποτε συμπάθεια στην Φλωρεντία και την Μηχανή της. Το ακούσαμε πρώτη φορά στο soundtrack της Έκλειψης. Το κλιπ έσκασε μύτη τον Ιούλιο περίπου. Εγώ το ‘δα πρώτη φορά χθες και σήμερα έψαξα λιγάκι να δω τα σχέδια της Florence. Κανένα σχέδιο.
Μπήκε στο στούντιο τον Οκτώβρη και θέλει να κάνει έναν πιο-κλισε-ηλεκτρονικο δίσκο. Στο μεταξύ έχει κυκλοφορήσει του κόσμου τα bonus και σε όλο τον κόσμο. Ελπίζω η Island να πάρει χαμπάρι πως το να τριγυρνάς κάποιον σε Ευρωπες και Αμερικες, και να τον βάζεις να ακούγεται ακόμα και σε τελικούς Big Brother οδηγεί στο αναπόφευκτο «κάψιμο».
Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Μπορεί να είμαι και υπερβολικός. Μπορεί και να βαρέθηκα όλα τα τερτίπια του μουσικού στερεώματος και το κυνήγι των «φρέσκων» ιδεών και ταλέντων. Ίσως για αυτό χθες έβαλα να ακούσω το “Revolver” των Beatles.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.