Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Skunk Anansie - Wonderlustre


Αν η Skin προσπάθησε να γίνει indie queen και τα υπόλοιπα μέλη των Skunk Anansie την είδαν session μουσικοί για κάτι παραπάνω από μια δεκαετία, τότε έπραξαν σοφά. Το πιο υποτιμημένο ίσως συγκρότημα της βρετανικής rock επιστρέφει με την πρώτη ολοκληρωμένη του δουλειά μετά το "Post orgasmic chill" του 1999 και ανανενώνει τη σχέση του με τις πονηρές μελωδίες, τα soprano φωνητικά και ένα από τα πιο ψυχεδελικά artwork των τελευταίων χρόνων. Ο τίτλος αυτού "Wonderlustre".
Το στοίχημα μάλλον θα ήταν να αποδείξουν αν είχαν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς για τη νέα δεκαετία ή αν η επιστροφή ήταν αποτέλεσμα τάσης και ανάγκης. Με λιγότερο ρίσκο από το "Charlie big potato", κοινή γραμμή με τον γνώριμο ήχο τους, αλλά και μεστότητα στις ενορχηστρώσεις, το "Wonderlustre" καταπραύνει τον πόνο μιας συναισθηματικής απογοητεύσης, σκαρώνει εθιστικά riff στις κιθάρες και εκμεταλλεύεται το λαρύγγι της Skin, έτσι όπως η ίδια ποτέ δεν κατάφερε στις σόλο προσπάθειές της (με εξαίρεση το παρθενικό της "Faithfulness").
Η (φαινομενική) ασφάλεια του πρώτου single "Ugly boy" αποκαλύπτει τη θηλυκή πλευρά της Skin (υπάρχει κι αυτή), εκκρίνει σεξουαλική διάθεση και είναι radio-friendly τόσο... όσο. Άλλωστε, μετά από τέτοια αποχή μια καλή ραδιοφωνική πορεία θα διευκόλυνε τον όποιο ορισμό του comeback από ένα συγκρότημα που προφανώς το αξίζει.
Σε καμία περίπτωση η καλύτερη δουλειά τους μέχρι τώρα, σίγουρα η πιο ασφαλής, αλλά στο τέλος της ημέρας και η πιο δεμένη σε θέμα παραγωγής. Αν οι Skunk Anansie αποφάσισαν να γίνουν pop-rock και να απαρνηθούν τις πιο σκληρές καταβολές τους, τότε το κάνουν με τον καλύτερο, δυνατό τρόπο. Αν πάλι ονομάσουν το "Wonderlustre" προπομπό για το επόμενο βήμα, τότε ας μην αργήσουν να το περπατήσουν. Αν δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά και τα μέλη του συγκροτήματος απλά συντονίστηκαν σε αυτό το μήκος κύματος, τότε ας ακούσουμε τι έχουν να πουν και τι μουσική έχουν να παίξουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://isohunt.com/torrent_details/212505005/Skunk+Anansie+Wonderlustre?tab=summary

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.