Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

The Like – Release Me


Μπορεί η Amy να περνάει δύσκολους καιρούς και το μικρόφωνο να είναι ξεχασμένη υπόθεση, μπορεί η Lily Allen να τα τσούγκρισε μαζί του, ο Mark Ronson όμως κάπως πρέπει να βγάλει το ψωμί του. Οι The Like είναι το νέο του project και για τον δεύτερο δίσκο τους ‘τις έβαλε’ να το παίξουν Pipettes. Τι σημαίνει αυτό; Retro-pop που κάνει βουτιές στα 60’s και αφήνει τα κοντά φουστανάκια των κοριτσιών να φουσκώνουν από ικανοποίηση.
Η παραγωγή μπορεί να μην είναι γνώριμη από τις δουλειές που έχει κάνει κατά καιρούς ο Ronson, η αλήθεια είναι όμως ότι διακρίνεις το χεράκι του στα rhythm sections και στις κιθάρες, μιας και πάντα ήταν λίγο παλαιομοδίτης.
Δύο είναι τα πράγματα που κάνουν εντύπωση στο “Release me”, το καθένα από διαφορετική σκοπιά. Το θετικό της υπόθεσης είναι λόγια τύπου “Before I break your heart, release me”, γεγονός που προμηνύει έναν δίσκο για πολλά κέφια, χωρισμούς που οδηγούν σε party και έναν ημιφεμινισμό που είναι χαριτωμένος για αυτό που έχει να προσφέρει. Αυτό που δεν περιμένεις είναι τελικά το γεγονός ότι μετά από όλη την ακρόαση μένεις με μια ευχάριστη αίσθηση που και να μην επαναληφθεί δεν πρόκειται να σκάσεις κιόλας. Άλλωστε, αν δεν μπορείς να διακρίνεις αξιομνημόνευτη μελωδία σε έναν δίσκο και το μοναδικό κερασάκι είναι οι στίχοι και η παραγωγή, δεν φτάνουν τέσσερις τσούπρες για να σώσουν την κατάσταση.
Κατέβασε το “Release me” από περιέργεια για το που βρίσκεται σήμερα ο Mark Ronson, αλλά μπορείς να προτιμήσεις τις Pipettes για να καταλάβεις τι θα πει κέφι και retro μέσα στη νέα χιλιετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.