Τρίτη 4 Μαΐου 2010

"Diamond Eyes" Deftones

Μάιος 2010. Οι Έλληνες πενθούν την χαμένη τους αξιοπρέπεια και η οργή για τα οικονομικά μας χάλια συμπυκνώνεται επικίνδυνα. Το soundtrack αυτής της «πολιτικής παρωδίας θρίλερ» θα μπορούσε να είναι το “New World Order” του Curtis Mayfield, το “World Demise” των Obituary ή για κάποιους, ακόμα και το “Kill ‘em All” των Metallica. Ο σημαντικότερος όμως, δίσκος του σημερινού «σκληρού» ήχου, είναι αναμφίβολα η νέα κυκλοφορία των Deftones.
“Diamond Eyes”: Έντεκα tracks το ένα ανώτερο του αλλού, και τρεις διασκευές σε Cardigans, Japan και Drive Like Jehu, στην deluxe έκδοση για το iTunes.
Το κλασσικό μοτίβο των 90s, βάζω μπρος-γκαζι-ρελαντι-νεκρο-γκαζι ξανά (πως τα λέω έτσι;) εδώ επαναλαμβάνεται, ανασυντάσσεται, φρεσκάρεται και μας δίνει στο πιάτο συνθέσεις λιγότερο τεχνικές από των Tool, λιγότερο «στεγνές» από αυτές των Korn, περισσότερο εγκεφαλικές και progressive από αυτές των Linkin Park και φωνητικά που περνάνε από τον χαρακτηρισμό «στοιχειωμένα» στο «αισθαντικά» σε χρόνο dt. Οι συγκρίσεις με το αξέχαστο “White Pony” (η αναμέτρηση για μένα λήγει ισόπαλη πάντως) είναι αναπόφευκτες και οι ταμπέλες atmospheric pop-metal, nu-metal, art-metal, ότι να’ναι-metal, απλά υπάρχουν για να συνεννοηθούμε και να ξαναπατάς το play.

Αν σου αρέσει το metal που κάνουν παρέες με φαρδιά παντελόνια και αμερικάνικα τζόκεϊ και όχι δερμάτινα κολάν και προβιές αιγοπροβάτων, τότε φίλε μου έχεις ένα λόγο να ακούσεις το άλμπουμ εδώ και να δεις το πρώτο βίντεο για αυτό τον δίσκο και για το κομμάτι “Rocket Skates” παρακάτω.
Η εξέγερση βρήκε τον ήχο της αλλά μην κατεβείς στην πορεία με το ipod σου. Είναι τουλάχιστον ειρωνικό!!!
“Guns! Razors! Knives!”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.