Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

M.I.A. - There’s Space For Ol Dat I See (Space Odyssey)


Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι δεν πρόκειται για κάποιο ολοκληρωμένο project, αλλά για ένα πρώτο δείγμα της επόμενης, τρίτης δουλειάς της Mathangi "Maya" Arulpragasam. Με άξονα αυτό λοιπόν (και μόνο αυτό) μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι η M.I.A. δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί και πολύ με pop anthems τύπου “Jimmy” και “Paper planes”. Η feel good διάθεση φαίνεται να έχει δώσει τη θέση της σε κλειστοφοβικές λούπες, ωμά ηλεκτρονικά και μια έλλειψη ενδιαφέροντος στο χτίσιμο του κομματιού, που νομίζεις ότι πρόκειται για ένα καλοδουλεμένο πλην ελλιπές demo. Ο επερχόμενος δίσκος έχει τίτλο “Mission.Impossible.Area”, θα έχει πειραματικά drum-sets φουλ στο reverb, αλλά και presets ήχους από το Music 2000 της κονσόλας Playstation (???). Με λίγα λόγια κρατάω πισινή, μιας και το “Space Odyssey” μου κάνει τόσο απογοητευτικό που η φράση “Δείξε εμπιστοσύνη στην M.I.A.” (σύμφωνα με έγκυρο μουσικογραφιά του NME) μου κάθεται στο λαιμό. Εγώ πάλι λέω “Δείξε εμπιστοσύνη στα αυτιά σου και μόνο” (κι ας είμαι huge fan).

Άκουσέ το εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=Qu1Pj4iWIIk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.