Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Viva The King Of Pop!


Ήρθε, έγραψε μουσική, άφησε ιστορία κι έφυγε στις 25 Ιουνίου 2009. Ας αφήσουμε τα ιστορικά ντοκουμέντα που αναγράφει το wikipedia κι ας προσπεράσουμε τις προσωπικές αλήθειες και αναλήθειες, αφήνοντάς τες σε αυτούς που βγάζουν έτσι το ψωμί τους (βλέπε Perez Hilton). Ας μιλήσει η μουσική...

• Τι να κατεβάσεις: Όλες τις παραγωγές που έκανε παρέα με τον Quincy Jones, την live performance του “Billie Jean” στο τηλεοπτικό show “Motown 25: Yesterday, Today, Forever” αλλά και την long version του “Moonwalker”.
• Τι να ανακαλύψεις: Το artwork του album “Invincible”, το οποίο φυσικά επιμελήθηκε ο ίδιος, αλλά και ότι δεν έχεις ακούσει από τους Jackson 5.
• Τι να αγοράσεις: Όποιο βινίλιό του βρεις στον Ζαχαρία στο Μοναστηράκι.
• Τι να αναμένεις: Το τελευταίο album που ηχογράφησε, μιας και μετά το θάνατό του δεν υπάρχει περίπτωση να μην κυκλοφορήσει. Ότι κι αν σημαίνει αυτό.
• Τι να αγνοήσεις: Το προσωπικό του δράμα. Αν ασχοληθείς με αυτό, ή θα στενοχωρηθείς ή θα νευριάσεις που κατάντησε έτσι τον εαυτό του ή θα γίνεις κακεντρεχής που ακόμα δεν έχει ξεθωριάσει η κατηγορία για κακοποίηση παιδιών.
• Τι να θαυμάσεις: την ικανότητά του να τραγουδάει, να χορεύει, να ενορχηστρώνει, να κάνει παραγωγή, να παίζει αμέτρητα μουσικά όργανα και να είναι ένας άψογος επιχειρηματίας.
• Τι να καταμετρήσεις: Τα 13 βραβεία Grammy που έχει κερδίσει αλλά και τα 109 εκατομμύρια που έχει πουλήσει μόνο με το “Thriller” του 1982.
• Τι δεν ξέρεις: Ότι το “Bad” προοριζόταν για ντουέτο με τον Prince, ενώ το “ I Just Can't Stop Loving You” για αντίστοιχο ντουέτο με τη Whitney Houston.
• Τι ξέρεις: Ότι αποτελεί αναμφισβήτητα τον Βασιλιά Της Pop και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμα κι αν ο Justin γίνει μαύρος ή ο θάνατος του Elvis αποδειχτεί fake.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.