Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Flobots – Fight With Tools


Δεν είναι ότι πιο φρέσκο, αλλά με την επανακυκλοφορία του μέσα στο 2008 εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία να γράψουμε για αυτό. Είναι ότι πιο πολιτικό έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια και καυτηριάζει θέματα που τα θίγουν όλοι. Θυμίζει αμιγώς τους δίσκους των Public Enemy, των Fugees και των Roots, ενώ παραπέμπει σε ένα προφίλ όπως αυτό που προωθούσαν τα ροκ groups των 70’s. Τι είναι τότε αυτό που καθιστά το “Fight With Tools” ως έναν από τους πιο σημαντικούς δίσκους μέσα στην τρέχουσα χρονιά και δεν τον θάβει μέσα στον θυμό και την παράνοια των αντιπολιτικών αλλά και φιλοπολιτικών κυκλοφοριών που έχουν βρει προσοδοφόρο έδαφος για να κάνουν επιτυχία και πάταγο μέσα στο εκλογικό κουκουρούκου; Είναι πολύ απλό αν ακούσεις το υλικό του δίσκου χωρίς να επιδιώκεις κάτι. Τότε θα εκνευριστείς με την επιθετικότητα της ρίμας (δεν σε πειράζει που παραθυμίζει Public Enemy). Τότε θα ηρεμήσεις με τον αφανή ήρωα του δίσκου – την μελωδία. Τότε είναι που θα καταλάβεις ότι δεν ακούς το αναμενόμενο hip-hop με τα μπλιμπλίκια και τα synthesizers που προγραμματίζονται σε χρόνο dt και κάνουν απόσβεση χρημάτων πριν καλά-καλά κυκλοφορήσουν στην αγορά. Τότε θα διακρίνεις τα έγχορδα, τα χάλκινα, την μπάντα που παίζει ωμά και καθαρά, το ραπ που στάζει ειλικρίνεια και την παραγωγή, που δεν γυαλίζει εσκεμμένα, αλλά κρύβει αριστουργηματικά λιθαράκια ευφυΐας. Άκουσε το αντιπροσωπευτικό “Fight With Tools”, δώσε βάση στο επιφανειακά υποτονικό και αλαζονικό “Handlebars” (οι φράσεις από την mute-αρισμένη τρομπέτα δεν υπάρχουν), σχεδόν χόρεψε με το funky και rock “Same Thing”, το οποίο κάνει και για Red Hot Chili Peppers ή ακόμα και Rage Against The Machine και γενικά άκουσέ τα όλα γιατί με βλέπω να γράφω μέχρι να με πάρει ο ύπνος και είναι νωρίς ακόμα (6 το απόγευμα). Το όνομα του group; Flobots. Και δεν θα το ξεχάσετε, πιστέψτε με...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.