Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

"Knowle West Boy' Tricky


Ο φιλαράκος μας ο Tricky είναι πάλι μαζί μας και ευτυχώς είναι καλά. Βέβαια εμένα μου άρεσε πάρα πολύ όταν είχε και τα χάλια του τα μαύρα και τα ναρκωτικά ήταν το πρωινό του και το δεκατιανο του. Άλλα γεύματα δεν είχε.
Θυμάμαι όταν βγήκε το “Nearly God” είχαμε πάθει την πλάκα μας. Ο τύπος είχε κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ γεμάτο συμμετοχές δυναμίτες(Bjork, Neneh Cherry, Terry Hall, Alison Moyet) που έμοιαζε σαν να είχε ποτίσει τους πάντες κρακ και τους έδεσε και ένα μικρόφωνο. Το trip hop βασίλευε. Απόλυτα δικαιολογημένα.
Δεκαπέντε χρόνια μετά το αριστούργημα του και ενδιάμεσα καλά(Angels with dirty faces) και κακά άλμπουμ (Blowback) επιστρέφει με το «Knowle West Boy» και έρχεται για μια εμφάνιση στην Αθήνα στις 25/11.
Σαφέστατα πιο ανεβασμένη διάθεση στην μουσική, με ένα ‘Baby Come On’ σχεδόν dance και ένα ‘Puppy Toy’ έτοιμο για πιάνο μπαρ. Προσωπική μου κόλαση είναι το μαύρο “Past Mistake”, αν και η πιο σκοτεινή του στιγμή είναι το ‘Veronika’. Κερασάκι στην τούρτα η dirty sexy διασκευή στο ‘Slow’ της Kylie, έτσι για μια σίγουρη επιτυχία. Αλλά νομίζεις τον νοιάζει η επιτυχία. Μοιάζει σαν να μην πέρασε ποτέ από το μυαλό του. Αυτό το μυαλό που βουτάει στα βρώμικα νερά που μαζεύονται από την βροχή, στις λακκούβες στα πλακόστρωτα του Λονδίνου.
Αν πίστευες ότι ο Burial και το dubstep είναι ότι πιο σκοτεινό και βιομηχανικό έχεις ακούσει, τότε δεν έχεις ακούσει Tricky. Αυτή την φορά αξίζει και το καινούργιο υλικό. Πίστεψε με. Να το ακούσεις ζωντανά. Θες να ξέρεις το γιατί; Ακολούθησε με.(pass:goblin)


Αν σου αρέσει μια βόλτα μέσα στη βροχή στο κέντρο της πόλης, να έχει σκοτεινιάσει και οι δρόμοι να έχουν γεμίσει σκιές. Αυτός ο άνθρωπος με εμπνέει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.