Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

"Modern Guilt" Beck


Δεν με ενδιαφέρει που έχει ήδη περάσει ένα δίμηνο από την κυκλοφορία του “Modern Guilt”. Δεν με ενδιαφέρει επίσης που ο Beck είναι τόσο αντιπαθητικός και σνομπ που όλος ο κόσμος θεωρεί ότι είναι από την Μεγάλη Βρετανία (είναι γέννημα-θρέμμα Αμερικής). Εξίσου δεν με απασχολεί το γεγονός ότι ο νέος δίσκος έχει περάσει στο backround των πρόσφατων δισκογραφικών κυκλοφοριών, ενώ το τελευταίο που με νοιάζει είναι το γεγονός ότι εδώ και μια δεκαετία δεν έχει αλλάξει ακόμα κούρεμα και στυλίστα. Επί της ουσίας λοιπόν τίποτα δεν θα μπορούσε να με ενθουσιάζει περισσότερο από μια δουλειά που θα ζήλευαν πολλοί indie ή wannabe indie rockers μέσα στο 2008. Και ποιος είναι αρωγός του σε αυτή την προσπάθεια; Ο παραγωγός Danger Mouse, γνωστός από τη δουλειά του με τους Gorillaz αλλά και το project των Gnarls Barkley. Και θα μου πείτε τώρα “Τι ακριβώς κάνει ο Danger Mouse”; Επαναλαμβάνει όλα αυτά τα περίεργα ηλεκτρονικά και τα τύμπανα που έχει κατά καιρούς χρησιμοποιήσει σε πολλές ηχογραφήσεις για να οδηγήσει τον Beck στον δρόμο μιας υποτιθέμενης, εμπορικής alternative ταμπέλας που θα τον φέρει μετά από πολλά χρόνια στο προσκήνιο; Η απάντηση είναι προφανώς “Όχι”. Ο Beck δεν αφήνει την ιδιοφυΐα του να καπελωθεί από το τάλαντο του αμερικανού συναδέλφου του, μιας και ο βασικός κορμός κινείται στα σκοτεινά, κυκλοθυμικά και παλιομοδίτικα μονοπάτια που μας έχει συνηθίσει. Προσεγμένο drum-programming, ελαφρώς bluesy και χαοτικά φωνητικά, staccato κιθάρες και διακριτικά ηλεκτρονικά συνθέτουν μια από τις ενδιαφέρουσες (ετυμολογικά) προτάσεις μέσα στο 2008. Αφού ακούσετε όλο τον δίσκο πολλές φορές για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, μπορείτε να βάλετε στο repeat κομμάτια όπως τα “Chemtrails”, “Gamma Ray” αλλά και το αριστουργηματικό ομώνυμο.

P.S. Έκτακτη συμμετοχή της Cat Power σε δύο στιγμές του “Modern Guilt”, η οποία μάλλον θα πρέπει να αρχίσει να αγχώνεται για νέο υλικό και όχι κάποια συλλογή με διασκευές (καλές, αν μη τι άλλο)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.