Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

"Day After Tomorrow" Joan Baez


Αν η Baez δεν σου λέει κάτι ,δεν πειράζει. Είναι σαν τον Θεοδωράκη. Καλό θα ήταν να είχες ακούσει την δουλειά του αλλά δεν θα σου κάνει και διαφορά αν την ακούσεις. Κακά τα ψεμμετα. Όταν το έργο σου στο 80% αφορά σε στρατευμένη δημιουργία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι άκυρο για όλους όσους δεν έζησαν παράλληλα με τον καλλιτέχνη. Το 40, το Βιετνάμ, η χούντα και η μεταπολίτευση δεν λένε το παραμικρό στους 20αρηδες. Λογικό το βρίσκω και μη σου πω και ανακουφιστικό. Ας ακούσουν οι 50αρηδες Θεοδωράκη και οι νέοι Linkin Park. Όταν οι νεολαία φτάσει τα 50 της και αυτή ίσως ο Θεοδωράκης να λέγεται Νικήτας Κλιντ και ο Χατζιδάκις ,Κβητα.


Για τα πρακτικά της υπόθεσης να σου πω ότι παραγωγή έκανε ο γνωστός country-singer-songwriter-activist-drug addict Steve Earle, ο οποίος δίνει μια φρέσκια πνοή στη δουλειά της Baez και συγγράφει τρία τραγούδια. Φυσικά το άλμπουμ βρίθει συνειδητοποιημένου πολιτικού στίχου, εμφανείς ωριμότητας και εμπειρίας. Εδώ όμως για μένα σταματά το ενδιαφέρον. Η folk είναι εξαιρετικά βαρετή. Η Baez έχει ψιλοχασει την φωνή της. Το artwork είναι να το κλαιν και οι ρέγκες αλλά… θα βρεθεί στο απυρόβλητο γιατί είναι η Baez και όλοι οι πουροι θα την ξαναλατρεψουν, αφού τους θυμίζει την νιότη τους και οι νεότεροι θα φάνε έτοιμο ότι τους προσφέρεται. Σαν τον Θεοδωράκη δηλαδή. Καλύτερη στιγμή το ομώνυμο. Όσοι λάτρεψαν την αναγέννηση της folk ας σπεύσουν. Οι υπόλοιποι…

Αν σου άρεσουν τo folk, η Αμερική του Woodstock, αν γεννήθηκες το 50’, αν κοιμάσαι δύσκολα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.