Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Νύχτες πρεμιέρας 2008 vol.01


Δεν κατάφερα να πάω τις υπόλοιπες μέρες και έτσι ξεκίνησα εχθές. Οι εντυπώσεις οι καλύτερες.
Οργάνωση. Για να βγουν τα εισιτήρια δεν περάσαμε καμιά ουρά. Πολλοί θεατές. Νέος κόσμος κυρίως. Ενημερωμένοι άνθρωποι. Πεντακάθαρες φρέσκες αίθουσες. Μικρές αλλά καλές οθόνες και ικανοποιητικός ήχος. Μπράβο.
Αυτά για το οργανωτικό του θέματος . Τι είδα όμως χθες;
The Upsetter Ένα ντοκιμαντέρ για τον Lee Scratch Perry. Τον σούπερ μουσικό παραγωγό από τηνΤζαμαικα. Το κουβάρι ξετυλίχθηκε αρχίζοντας από την γέννηση του στο Κενταλ το 1936. Μας μίλησε για τους γονείς του, για τις πρώτες του δουλειές, για το πώς έγινε παραγωγός, πως βοήθησε τον Bob Marley, ότι αυτός έβαλε τις βάσεις για την reggae και την dub, πως οι Clash διασκεύασαν ένα κομμάτι του και στη συνέχεια του ζήτησαν να κάνει την παραγωγή, πως κατέκτησε την βιομηχανία, πως κάηκε από τα ναρκωτικά, πως του τρώγανε τα λεφτά οι έμποροι κοκαΐνης στη Τζαμάικα, πως μετακόμισε στο Λονδίνο και συνέχισε να καίγεται και τέλος πως μετακόμισε στη Ζυρίχη, μέσα στα χιόνια για να μην ξανακαει.
Σε ρωτάω όμως, σε ενδιαφέρει. Όχι. Άρα τι έπρεπε να κάνουν οι δυο σκηνοθέτες (Ethan Higbee και Adam Bhala Lough) αν ήθελαν να αγγίξουν, εκτός των φαν, και τους υπόλοιπους; Να κάνουν ένα φιλμ με αρχή μέση και τέλος και ρυθμό.
Τα πλάνα που μόνος του τράβαγε καθ’ολη την διάρκεια της ζωής του ο Perry ήταν το απόλυτο κενό καμένης μαστουρο μαλακίας. Κυριολεκτικά η ταινίες ήταν σαν να έβλεπες αμερικάνικη παρωδία χασισοαθλοπαιδιων στα γκέτο.
Είχε το γέλιο του,δεν λεω, ομως γιατί ο τύπος ήταν τόσο καμένος που μύριζε το σινεμά. Άσε που δίπλα μου ήταν και κάτι φοιτητές με αγάπη για την Τζαμάικα και μπόχα μπύρας. Είχε κολλήσει στο μυαλό μου το”…και μην το πιείτε, λουστείτε…” Σας παρακαλώ δηλαδή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.