Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

"Yes" Pet Shop Boys

Ναι είναι ιστορικοί. Έως δεινοσαυρικοί θα έλεγε κάποιος. Γριές μάλλον θα τους αποκαλούσε ο Ψινάκης.
Τι έχουμε όμως να ακούσουμε εμείς που μόνο φαν δεν μας λες; Ίσως το δούμε αντικειμενικά.
Οι PSB έχουν κάνει απίστευτες επιτυχίες και κατ' εμέ μόνο ένα αξιόλογο single. Το “Being Boring”. Εδώ συνεργάζονται με τους παραγωγούς Xenomania και προ του δίσκου μας έδωσαν το “Love etc”. Μόνο του. Ευτυχώς. Αξιοπρεπέστατο έως και πολύ καλό.
Τι ακολουθεί; Η χαρακτηριστική φάλτσα φωνή του Neil Tennant πάνω σε ποπ γλυκανάλατες συνθέσεις με ενορχηστρώσεις που θα ταίριαζαν περισσότερο στην Duffy, τις Girls Aloud, τον George Michael και φυσικά τις Spice Girls! Δηλαδή ένα άλμπουμ super market με όλα τα νέα προϊόντα του- με αγγλική σφραγίδα πάντα βέβαια (τόσο βρετανικό που σε κάποια κομμάτια ο μέγιστος άγγλος συνθέτης Johnny Marr παίζει κιθάρα, εκεί που κατάντησε) .
Όσο προχωρά το δισκάκι σκέφτομαι όλο και πιο έντονα ότι θέλω να πατήσω το “next”. Βαρετό; Για μένα ναι ! Αλλά ποιος είμαι εγώ και τι έχω να πω; Μήπως απλά δεν μου πάει αυτή η μουσική; Μάλλον. Αν σκεφτείς ότι ο αγαπημένος μου δίσκος , εδώ και καμιά 15αρια χρόνια είναι το Ten των Pearl Jam! Εντάξει , εντάξει, οι PSB έχουν φτιάξει τραγούδια έτοιμα για επιτυχία, με άριστη παραγωγή, αλλά ποιος νοιάζεται; Όχι εγώ πάντως.
Απλά κατέβασε τα “Love etc”, “The Way It Used To Be” (me to remix toy), “All over the world”(με sample Τσαϊκόφσκι!!!) και το απίστευτο bonus “Gin and Jag”, και ξέχασε τα άλλα. Άντε και το Pandemonium για τις απόκριες.

Αν σου αρέσει απορώ, πραγματικά απορώ (μάλλον ο Nicolas θα με βρίσει τώρα…).
Το λινκ για το Special Edition με τα remix θα το βρεις εδώ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εεεε... Ρε παιδιά, αν δεν ξέρετε τι να γράψετε, μην γράφετε ό,τι σας κατέβει στην κεφάλα.

Αν ο αγαπημένος σου δίσκος είναι το Ten των Pearl Jam προφανώς είσαι ο πλέον ακατάλληλος να γράψεις οτιδήποτε για το Yes. Προφανώς δεν έχεις ακούσει ποτέ έναν δίσκο των PSB ολόκληρο.

Ένα single, το "Being Boring";; Α, κατάλαβα, είσαι και μικρός. Βγες σε ένα μπαρ σήμερα και άκου το "West End Girls" 24 χρόνια αργότερα.

Αν αυτά τα τραγούδια άρμοζαν στην Duffy και τις Spice Girls, μπορείς να προτείνεις ένα track που θα... άρμοζε στους Pet Shop Boys;

Ξεστραβώσου λίγο. Και άσε τον Nicolas να γράψει άλλη κριτική, καλά σε έκανε αν σε έβρισε.

Υ.Γ. Η αναφορά σε ατάκες του Ψινάκη δείχνει μεγάλη κατρακύλα, να το ξέρετε εσείς οι επίδοξοι ρεπόρτερ.

Ανώνυμος είπε...

FYI> Ο Johnny Marr συμμετέχει σε κάθε δίσκο τους από το 1990 και μετά.

Pharmartistic είπε...

Με συγχωρείς πάρα πολύ Elias αλλά νομίζω είναι δικαίωμα του καθενός να κρίνει σύμφωνα με την προσωπική του αισθητική. Καθίσταται σαφές ότι δεν ανήκω στο κοινό τους αλλά σε ένα απλά μουσικοφιλο κοινό. Για αυτό το μπλογκ γραφεται και από δυο τοσο διαφορετικα σε ακουσματα ατομα. Αν νομιζεις πως η κριτικη γινεται στο ποδι κανεις λαθος αλλα ενας δισκος καλο θα ηταν να σχολιαζεται και από ανθρώπους που δεν ανηκουν στους ακολουθους του εκαστοτε καλλιτεχνη. Θα ζητησω από τον Νικολας μια κριτικη για τον εν λογω δισκο(όπως του ειχα ζητησει και για την SugahSpank γιατι δεν ειμαι γνωστης της Soul, rn’b, hiphop) για να σου κανω το χατηρι, μονο και μονο σεβομενος τον διαλογο που εχουμε. Εγω από την άλλη θα κανω κριτικη για τον νέο δισκο του Cornell , αν συμφωνεις και εσυ βεβαια… γιατι μου φαινεται ότι πρεπει να περνω και την αδεια σου για κάθετι που γραφω. Επισης ετσι πληροφοριακα θελω να σου πω
1δεν ειμαι μικρος όπως υποπτευεσαι,
2θα τους προτεινα κατι στο υφος του "Miss You Less See You More"
3 Σε ένα μπαρ ακουω μετα από 24 χροναι και “You Spin Me Round” και το “Material Girl” , πρεπει να θεωρω τους Dead Or Alive ή την Madonna, μεγαλους καλλιτεχνες ;
4 Η αναφορα στον Ψινακη μπορει να δηλωνει πολλα, αν νομιζεις ότι δηλωνει κατρακυλα τοτε χαιρομαι που εχω κατρακυλησει μακρυα από το υψηλο επιπεδο
5 Δεν ειμαι σε καμια περιπτωση επιδοξος ρεπορτερ. Γενικα ποτε επιδοξος! Κανω το κεφι μου και να, ειδες που μας οδηγει σε πιθανα εποικοδομητικους διαλογους;
6 Δεν γραφω ότι μου κατεβει στην κεφαλα απλα γιατι διαθετω ένα ομορφο νορμαλ καλοσχηματισμενο κεφαλι!!!
Καλημερα αγαπητε.
Παντα στη διαθεση σου

Nickolas είπε...

Ti einai ayta pou diabazw? Gia synel8ete kai oi 2 s'il vous plait! Oriste mas!

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά: σε συγχωρώ, γιατί είσαι δημοκρατικός. ;-Ρ

Όλα σεβαστά, αλλά δεν έχεις πάει ποτέ στη Δανία, δεν γράφεις τουριστικό οδηγό για την Κοπεγχάγη. Εν πάσει περιπτώσει, γράψε.

Για τον Cornell, ναι, να γράψεις.

Επίσης:
1 Ούτως ή άλλως δεν ισχύει η παλαιότητα ;-)
2 Touche...
3 Την Madonna; Ασφαλώς.
4 Ζαλίζομαι εδώ ψηλά...
5 Τι δουλειά κάνεις; Ελπίζω όχι κυβερνητικός εκπρόσωπος (αυτό ήταν αστείο).
6 Με γεια.

"Παίρνω" με 'αι', όχι με 'ε'.

Φιλικά,
Elias

P.S. N' inquiete pas, Nikos. Mais, oui!

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.