Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

"Slipway Fires" Razorlight

Αδυνατώ να καταλάβω γιατί επέλεξα να γράψω για τους Razorlight. Ο δίσκος δεν με ενθουσίασε, η παραγωγή είναι τόσο vintage και copy που δεν συνθέτει κάτι καινούργιο (αντιθέτως, έχει ένα σωρό αναφορές σε άλλα ακούσματα), ενώ μόλις προσπεράσεις το σχεδόν συγκινητικό “Wire to wire” δεν βλέπεις φως στο διάβα για μια πιθανή αποθέωση, που μπορεί αρχικά να ήταν και ευγενής πόθος. Το ακούω ακόμα όμως. Έχει όμορφες μελωδίες. Έχει αυτή την ρετρό αισθητική στην παραγωγή που μπορεί να σε παραπέμψει στα αγαπημένα 70’s του James Blunt (τι ξεστόμισα μόλις) ή και στην γενικότερη, λιτή αισθητική των Snow Patrol (το “Wire to Wire” θα μπορούσε να είναι κάλλιστα δικό τους). Οι δυνατές κιθάρες και το post-rock του “Tabloid Lover” δεν είναι ικανά να φέρουν την πολυπόθητη ανατροπή, μιας και το κομμάτι μυρίζει Kooks από μεσημβρινούς μακριά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι radio-friendly ή ότι δεν θα μπορούσε να είναι UK top-10 για πλάκα. Και το σφηνάκι “60 Thompson” καλά τα λέει. Στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, αλλά συνεχώς έχεις της αίσθηση ότι κάπου το έχεις ξανακούσει. Τα ίδιο προκαλεί και το εσωστρεφές encore του “The house”, αλλά και η πιο φιλόδοξη στιγμή του “You and the rest” που μάλλον πάει να γίνει το σουξέ του “Slipway Fires”. Με λίγα λόγια ο δίσκος είναι τόσο pop, που μάλλον καταλήγει να είναι περισσότερο ριψοκίνδυνος και κορεσμένος από ότι εν δυνάμει εμπορικός. Εγώ όμως γιατί τον ακούω ακόμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.