Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Grimes – Visions

Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια αυτό που μου δίνει σε συναίσθημα αυτός ο δίσκος. Είναι σαν να παίρνεις τα πιο έντονα χρώματα της Άνοιξης μετά από τρέξιμο στο αγαπημένο σου πάρκο, να τα βάζεις μέσα σε ένα ανθρώπινο γυναικείο σώμα, να τα βγάζεις από το στόμα του με τη μορφή ασαφών ήχων, έπειτα να συλλέγεις εικόνες από το πιο ονειρικό σκηνικό του Hayao Miyazaki που ποτέ δεν έχεις δει και να τα κάνεις όλα μαζί import μέσα σε έναν υπολογιστή, χωρίς να μπορείς να φανταστείς τι ακριβώς θα ακούσεις στο τέλος. Κι αυτός είναι ο πιο απλός τρόπος που μπορώ να το περιγράψω.

Όσο ακούω το “Visions”, οι προφανείς ομοιότητες με Bat For Lashes, Lykke Li και Röyksopp εξαφανίζονται σιγά-σιγά. Τη θέση τους παίρνουν φουτουριστικές παραγωγές με συναίσθημα, φωνές βγαλμένες μέσα από λαρύγγια ξωτικών, 80’s drum machines και μια έντονη αίσθηση πως πρόκειται για σκοτεινή, σκανδιναβική pop. Not! Η Grimes είναι Καναδή και αυτή η τρίτη full-length απόπειρά της έχει σκοπό να τη βάλει από νωρίς στο παιχνίδι για τα καλύτερα albums του 2012.

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων στο home studio της 24χρονης και την παραγωγή έκανε η ίδια με τον manager της, Sebastian Cowan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.