Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Blogovision 2011 – No 10: Feist – Metals

Αν και δεν το άκουσα εύκολα στην αρχή (το χαρακτήρισα μέχρι και βαρετό, Θου Κύριε!), είναι οι επαναλήψεις που το κάνουν γοητευτικό. Ο δίσκος της Feist θέλει να του δώσεις χρόνο, δεν θέλει ξεπέτα. Θέλει να μπεις στο τριπάκι του, όπως μπήκε και η ίδια, αφού έκανε ένα μεγάλο break, για να βρει τι θέλει να κάνει και πώς να αντιμετωπίσει τα εκατομμύρια πωλήσεων του προηγούμενου δίσκου και τις πολλαπλές υποψηφιότητες για Grammy. Δεν θα σου θυμίσει σε τίποτα το “The reminder” και δεν θα βρεις σε καμία περίπτωση κομμάτια όπως το “1, 2, 3, 4”, αλλά θα σε αποζημιώσει για το χρόνο που θα καταναλώσεις για να τον ακούσεις, αφού στο τέλος της ημέρας θα μουρμουράς τις μελωδίες του σαν να μην υπάρχει αύριο. Α ναι… κι αυτή η φωνή. Αυτή η φωνή.

Γιατί στο 10 κι όχι πιο πάνω; Γιατί από τις δυνατές μελαγχολίες, προτίμησα άλλες που τις έχω ψηλότερα.

Γιατί στο 10 κι όχι πιο κάτω; Γιατί ο δίσκος είναι τόσο ζεστός και μελωδικός, που το μόνο που μου φέρνει στο μυαλό είναι χειμωνιάτικες Κυριακές με ζεστό ψωμί και μαρμελάδα. Αυτό από μόνο του είναι για top-10.

No 11: Kate Bush – 50 Words For Snow
No 12: Bjork – Biophilia
No 13: Nicolas Jaar - Space Is Only Noise
No 14: Kanye West and Jay-Z - Watch The Throne
No 15: PJ Harvey - Let England Shake
No 16: Jamie Woon - Mirrorwriting
No 17: The Vaccines - What Did You Expect From The Vaccines?
Νο 18: Elbow - Build A Rocket Boys!
No 19: The Horrors - Skying
No 20: Laura Marling - A Creature I Don't Know

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.