Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Blogovision 2011 - No 16: Jamie Woon - Mirrorwriting

Για το πιο μοντέρνο και φρέσκο r'n'b της χρονιάς. Για τη συμμετοχή του Burial στην παραγωγή του "Night Air". Γιατί όλα τα κομμάτια έχουν κιθαριστική βάση στη σύνθεσή τους και θα μπορούσαν να παιχτούν unplugged. Γιατί είναι σαν να ακούς τον Usher να διασκευάζει κομμάτια του "Untrue" με τη συμμετοχή του George Benson. Γιατί ο Jamie Woon είναι drama queen και με πέτυχε στο αδύνατο σημείο μου. #suckerfordrama

Γιατί στο 16 κι όχι πιο πάνω; Γιατί ενώ ο δίσκος είναι δεμένος και μεθυστικός, νιώθεις πως τα κλισέ που χρησιμοποιεί ο Woon, για να σε τραβήξει, επαναλαμβάνονται μέχρι το τέλος της ακρόασης.

Γιατί στο 16 κι όχι πιο κάτω; Γιατί παντρεύονται τόσα διαφορετικά είδη μουσικής, που αν το επιχειρούσε κάποιος άλλος, θα γινόταν σούπα ο δίσκος.

Προηγούμενες θέσεις:
No 17: The Vaccines - What Did You Expect From The Vaccines?
Νο 18: Elbow - Build A Rocket Boys!
No 19: The Horrors - Skying
No 20: Laura Marling - A Creature I Don't Know

2 σχόλια:

gone4sure είπε...

Για όλους τους λόγους που γράφεις δεν τον ψήφισα - άρχισε να μου ακούγεται σιγά σιγά σαν ζήτουλας. Ωστόσο για μένα το "Night Air" είναι το τραγούδι της δικής μου χρονιάς.
Cheers

Nickolas είπε...

Καταλαβαίνω τι λες, να φανταστείς με μερικούς δίσκους ήμουν ανάμεσα στο να τους βάλω, γιατί τους αγάπησα και στο να τους βγάλω, γιατί προσπαθούσα να αποστασιοποιηθώ. Τον Jamie Woon δεν τον είχα καν στην εικοσάδα και τελευταία στιγμή είχα στο repeat το δισκάκι και λέω "δε γα*ιέται, αφού το ακούω, κάτι σημαίνει αυτό". Cheers dude!

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.