Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Jens Lekman – An Argument With Myself (EP)

Ο Jens Lekman είναι σαν επανάληψη των Απαράδεκτων, καταμεσήμερο της πιο βαρετής και αβάσταχτης μέρας του καλοκαιριού – θες να τον ακούς, μέχρι να σε κάνει να αισιοδοξείς και να δεις τη μέρα σου με άλλο μάτι. Ο Jens παίρνει τις ιστορίες που μπλέκει με μαεστρία μέσα στους στίχους, γρατζουνάει το γιουκαλίλι του και συνθέτει τραγούδια που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά. Κι αυτή τη φορά δεν ξεφεύγει καθόλου από τη συνταγή.

Το “Night Falls Over Kortedala” του 2007 ήταν μάλλον ο αγαπημένος δίσκος μου για τη χρονιά εκείνη και νομίζω πως πολλοί θα συμφωνήσουν μαζί μου. Τα πέντε κομμάτια του “An Argument With Myself” επαληθεύουν τα προλεγόμενα, καθώς ενορχηστρώσεις και ιδέες τύπου “New directions” και “So, this guy at my office” είναι καταδικασμένες να κουβαλήσουν την ταμπέλα της καλής και γουστόζικης pop.

Ο λόγος που αγαπώ τον Jens Lekman είναι γιατί καταφέρνει πάντα να μου φέρνει το χαμόγελο στα χείλη, τη στιγμή που όλοι οι μίζεροι της μουσικής τα κάνουν στάχτη και μπούρμπερη με τα δράματά τους (συγνώμη, αγαπημένη μου Adele). Κι αυτή τη φορά λοιπόν φτιάχνει ένα θέλω-να-ξομολογηθώ-δισκάκι, EP πιο συγκεκριμένα, καθώς εξιστορεί μελωδίες που σου παίρνουν τα μαλλιά και τα μυαλά με τις ματζόρε αρμονίες τους, την εφηβική του φωνή και μια διάθεση να παιχνιδίσει με τις ορμόνες σου κατά τη διάρκεια του πιο ευτυχισμένου πρωινού που έχεις ζήσει ή ονειρευτεί. Κι αυτό δεν είναι καθόλου λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.