Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Μη χάσει η Βενετιά βελόνι... 68ο φεστιβάλ Βενετίας

Θα μου πείς και θα 'χεις δίκιο, "Εδώ ο κόσμος καίγεται...".
Τι να κάνω όμως Αλέκα μου, που όσο να πείς ενα σκίρτημα το νιώθω ξανα. Γιατι σου λέει, πάλι θα έχουμε ελληνική ταινία για τον Λέοντα τον Χρυσό. Πέρσυ η Τσαγκάρη με το Attenberg και φέτός Λάνθιμος με τις Άλπεις. Χάθηκε ένας Όλυμπος, μια Γκιώνα; Επιμένουμε ελληνικά σου λέει μετα...τσ τσ τσ!
Αφήνωντας την πλάκα να σου πώ ότι το φίλμ έχει ενα ενδιαφέρον story. Αντιγράφουμε την σύνοψη, όπως δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ.

«Όταν το τέλος είναι κοντά,
οι Άλπεις είναι εδώ. Μια νοσοκόμα, ένας τραυματιοφορέας, μια αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και ο προπονητής της έχουν δημιουργήσει μια ομάδα. Αντικαθιστούν νεκρούς ανθρώπους. Προσλαμβάνονται από τους φίλους και τους συγγενείς των νεκρών. Η ομάδα ονομάζεται Άλπεις και ο αρχηγός της, ο τραυματιοφορέας, ονομάζεται Mont Blanc. Τα μέλη της ομάδας είναι υποχρεωμένα να λειτουργούν σύμφωνα με κάποιους κανόνες που έχει ορίσει ο αρχηγός. Η νοσοκόμα δεν υπακούει αυτούς τους κανόνες.»
Αφήνωντας πίσω τα ευλογημέμα γένια μας, να πουμε και ενα μπράβο στον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής κο. Αρανόφσκι, έτσι χωρίς ιδιαίτερο λόγο, απλά γιατι είναι ο Αρανόφσκι.
Ακολουθούν κάποια απο τα trailer των ταινιών του φεστιβάλ και...καλη σας χώνεψη!

TEXAS KILLING FIELDS - AMI CANAAN MANN


TINKER, TAILOR, SOLDIER, SPY - TOMAS ALFREDSON


THE IDES OF MARCH- GEORGE CLOONEY


A DANGEROUS METHOD - DAVID CRONENBERG


KILLER JOE - WILLIAM FRIEDKIN


L'ULTIMO TERRESTRE - GIAN ALFONSO PACINOTTICARNAGE - ROMAN POLANSKI


POULET AUX PRUNES - MARJANE SATRAPI, VINCENT PARONNAUD


FAUST - ALEKSANDER SOKUROV

Alexander Sokurov's Faust by Flixgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.