Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

"Solid State Recital" Puressence

Το λατρεμένο "παιδί" της Ελλάδας , το συγκρότημα όπου ακόμα και στο λήμμα της wikipedia αναφερόταν η τεράστια επιτυχία του στην χώρα μας, μέχρι πρότινος, είναι και πάλι εδω.

Το νέο στουντιακο του άλμπουμ έχει κυκλοφορήσει από την αρχή της εβδομάδας και εντύπωση μου κάνει η μηδενική του προώθηση στην ημεδαπή καθώς και η απουσία οποιασδήποτε κριτικης. Μπορεί να είμαστε και οι πρώτοι που το κανουμε. Αμ' πως!

Από το ντεμπούτο τους έως το σήμερα έχουν διανυθεί ατελείωτα χιλιόμετρα, απο τον κλασσικό ήχο της βαριάς μπασογραμμης του "I Suppose" έως την ευφυέστατα ραδιοφωνική μελωδία του "Don't Know Any Better". Κοινός τόπος η πάντοτε παρούσα μελαγχολία και η απίστευτη φωνή του James Mudriczki.

Για αυτό το γκρουπ ξέρουμε οι περισσότεροι απο εμάς σχεδόν τα πάντα και έχουμε παει σε τουλάχιστον μια συναυλία τους. Κάτι που ίσως ξέφευγε είναι η συμμετοχή του James σε ένα tribute της αμερικανιδας τραγουδοποιού Judy Collins, με μια εκπληκτική διασκευή του "Che". Έπειτα όμως απο την κυκλοφορία του δικού τους best of "Sharpen Up The Knives", στο οποίο συμπεριλήφθηκε, διορθώθηκε και αυτο. Να όμως που στον νέο δίσκο η κυρία Collins έρχεται να συμμετάσχει με την σειρά της, σε δυο κομμάτια ("Swathes Of Sea Made Stone' & "When Your Eyes Close"-το αγαπημένο μου) και να αποτελέσει την πρώτη συνεργασία που δισκογραφησε ποτέ το συγκρότημα, αν δεν κάνουμε λαθος.

Τι θα ακούσουμε όμως αυτή την φορα. Θα ακούσουμε ελαφρώς κλασσικούς Puressence αλλά με κυρίως πεσμένες τις ταχυτητες. Για να ανέβεις λίγο πρέπει να φτάσεις στο "Solid State" και μετά στα πολύ καλύτερα "In Harms Way"(το 2ο αγαπημένο) και "Another World".
Δυστυχώς και αντικειμενικά, μιλάμε για ενα άλμπουμ, που φαντάζομαι θα το προσπερασετε. Το θέμα είναι οτι εμείς δεν μπορούμε να είμαστε αντικειμενικοί με τους Puressence και έχουν ήδη κολλήσει στο repeat. Αρα τι να λέμε;
Αν σου αρέσει...το συζητάς; Είναι σα να σου φέρνει τον δίσκο του ο αδερφός σου. Δεν το κρίνεις. Αγόρασε τον!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.