Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

GRAMMY Awards 2010...and the nominees ar(s)e


Διαβάζω τις υποψηφιότητες στα φετινά (13 φεβρουαρίου) GRAMMY που μόλις έσκασαν μύτη και οοοοολα τα notifications από την έκπληξη και χαρά των καλλιτεχνών που πήραν υποψηφιότητα.
Εγώ να μιλήσω τώρα ή δεν πρέπει;
Θα μιλήσω!
Είναι ιδέα μου ή μήπως τα τελευταία χρόνια τα βραβεία –όλα ανεξαιρέτως- έχουν γίνει στα μάτια μας κάτι σαν το Μπράβο της Ρούλας; Δυο-Τρεις ωριτσες σπίτι με delivery αν δεν έχετε κανονίσει κάτι άλλο ως παρέα.
Από αυτό το κλίμα ίσως ξεφεύγουν λίγο τα Mercury.
Για να έρθω πάλι στο θέμα μου έχω να πω πως η χαρά του Pitchfork δεν περιγραφεται που είναι υποψήφιοι ο Arcade Fire για καλύτερο δίσκο της χρονιάς, αλλά δεν μας λέει πόση αξία έχει αυτό το βραβείο για αυτούς που θα κάτσουν να δουν τον 16χρονο Bieber (και αυτό είναι το κοινό κυρίως) να είναι υποψήφιος και πιθανά νικητής στην κατηγορία Best New Artist.
Φυσικά και παραδέχομαι ότι υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες συμμετοχές αλλά το ρεζουμέ είναι ένα: Εμένα σε τι θα μου χρησιμεύσει αυτό;
Και μην ακούω για γιορτή της μουσικής. Περισσότερο μια γιορτή για την νεκρανάσταση της βιομηχανίας είναι που απλά πρέπει να πάρει χαμπάρι ότι ακόμα και το Contra των Vampire Weekend το έχουν όλοι κατεβάσει και όχι αγοράσει – τα promo cd που παίρνουν από κανάλια, εφημερίδες και free press, οι κατά τα άλλα προχω ξεπερασμένοι αλτερνατιβοι δεν λογίζονται ως αγορά.
Οι μόνοι σταθεροί και πραγματικοί θαυμαστές παραμένουν οι μεταλλαδες. Το σημειώνω για να λέμε και τα σωστά (?).
Αν θες να δεις αναλυτικά τις υποψηφιότητες δες εδώ όλο τον κατάλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.