Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Θείε Όσκαρ...βατόμουρο έφαγες;



Γιατί θένε όλοι στην ακαδημία να με συγχύσουν; Ε;

Ποια Μπίγκελου και μπίγκ χαλόου και κουραφέξαλα; Ποιο Hurt Locker; Ποια τον καταράστηκε τον Μήτσο τον Κάμερον.
Παρασκηνιακά και παρεμπιπτόντως αυτή η Bigelow που πήρε σκηνοθεσία (1η γυναίκα στην ιστορία των Όσκαρ) και καλύτερης ταινίας, είναι μια από τις πρώην γυναίκες του σκηνοθέτη του Άβατα. Δηλαδή οικογενειακά τα βραβειάκια! Δεν σου λέω εγώ ότι είναι η ταινία της κυρίας κερδισα-εξι-Οσκαρ-και-χεστηκα-για-την-ψωροδιατροφη-που-μου-δινεις-James, είναι για το καλαθάκι. Όχι αυτό δεν θα στο πω. Αλλά ερωτώ εγώ εσάς, το εξής απλό. Μια ταινία βραδυφλεγείς που προβάλλεται για πρώτη φορά στη Βενετία το 2008(!) και πάει με τάμα θα τολμήσω να πω, στα Όσκαρ 2 σχεδόν χρόνια μετά, αξίζει να σκεπάσει μια ταινία πανδαισία, που βάζει τον κόσμο στις αίθουσες σαν να του μοιράζανε λεφτά; Αυτή η ακαδημία δηλαδή σνομπάρει την μαζικότερη επιτυχία εδώ και χρόνια;
Τέλος πάντων θα σου πω τα βραβεία και θα συμφωνήσω τουλάχιστον με τον 1ο ανδρικό, γιατί όντως το χρεωστάγανε στον Μπρίτζες, αλλά και με το Up, που ήταν ίσως η ομορφότερη (και ναι αυτή είναι η κατάλληλη λέξη) ταινία της χρονιάς.


Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας:
«The Hurt Locker»

Όσκαρ σκηνοθεσίας: Kathryn Bigelow - «The Hurt Locker»

Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου: Jeff Bridges για την ερμηνεία του στην ταινία «Crazy Heart»

Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου: Sandra Bullock για την ερμηνεία της στην ταινία «Blind Side»

Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου: Christoph Waltz για το «Inglorious Basterds»

Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου: Mo'Nique για την ερμηνεία της στο «Precious»

Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου: Mark Boal για την ταινία «The Hurt Locker»

Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου: Geoffrey Fletcher για το «Precious»

Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας: The Secret in their eyes από την Αργεντινή, ( El Secreto de sus Ojos) του Jose Campanella

Όσκαρ Καλλιτεχνικής διεύθυνσης: Avatar

Όσκαρ Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων: UP του Pete Docter

Όσκαρ Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων μικρού μήκους: Nicolas Schmerkin για την ταινία «Logorama»

Όσκαρ Καλύτερου Ντοκυμαντέρ: The Cove

Όσκαρ Ντοκυμαντέρ μικρού μήκους: Στους Roger Ross Williams και Elinor Burkett για το ντοκιμαντέρ «Music by Prudence».

Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας μικρού μήκους: Στους Joachim Back και Tivi Magnusson για την ταινία «The New Tenants».

Όσκαρ Φωτογραφίας: Avatar

Όσκαρ Κοστουμιών:
The Young Victoria

Όσκαρ Μοντάζ: Στους Bob Murawski και Chris Innis για το «Hurt Locker»

Όσκαρ οπτικών εφέ: Avatar

Όσκαρ μοντάζ ήχου: Στον Paul N.J. Ottosson για το «Hurt Locker»

Όσκαρ μίξης ήχου: Στους Paul N.J. Ottosson και Ray Beckett για το «Hurt Locker»

Όσκαρ Μακιγιάζ: Στους Barney Burman, Mindy Hall και Joel Harlow για την ταινία «Star Trek».

Όσκαρ μουσικής: Στον Michael Giacchino για το «UP»

Όσκαρ τραγουδιού: «The Weary Kind» από την ταινία «Crazy Heart»


Άσχετο…η Σάντρα η Μπούλοκ…γιατί; Πόσο Τζούλια Ρομπερτς-Εριν Μπροκοβιτς πια; Που εδω βεβαια θα παραδεχτω οτι ειναι τελειως ακομπλεξαριστη μιας και πηγε η ιδια να παραλαβει και το χρυσο βατομουρο που της απονεμηθηκε για το "All about Steve". Αλλο ενα ρεκόρ; Την ιδια χρονιά και Όσκαρ και βατόμουρο;;; Άντε και ένα στην Καρμεν Ηλέκτρα εύχομαι…

Ακούστε στο παρακάτω βίντεο το τραγούδι που κέρδισε το Όσκαρ

1 σχόλιο:

immabill είπε...

To ti tsantila pharmasist mou exw travhxei fetos den legetai !! DEN LEGETAI sou lew... Pou odeuoume ? H Sandra me agalmatidio ? oxi pes mou uphrxe estw k enas pou tha mporouse na to fanatstei auto prin kana 2 xronia ? ... p.s. i am a .. new kid on the..blog , so check me out ama thes kai ama deis kai kamia paraviash sfyra mou ,mhn me fan ta kaggela mpampesika, krima eimai...

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.