Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Paloma Faith - Do You Want the Truth or Something Beautiful?


Έχει μπει στη λίστα με όλες αυτές που ακολουθούν το στυλ την Amy Winehouse. Έχει παίξει στην ταινία “The Imaginarium of Doctor Parnassus” του Terry Gilliam και πρόσφατα κυκλοφόρησε τον δίσκο “Do You Want the Truth or Something Beautiful?”. Πριν ασχοληθεί επαγγελματικά με τη showbiz ήταν βοηθός ταχυδακτυλουργού, είναι επαγγελματίας burlesque dancer, ενώ για πολύ καιρό έβγαζε λεφτά, μιμούμενη τις αγαπημένες της τραγουδίστριες (Etta James, Billie Holiday), μέχρι που τελικά βρήκε τη δική της φωνή. Αν λοιπόν κατάφερνε κάποιος να συνδυάσει όλα αυτά τα info και να βγάλει κάποιο πόρισμα για τον ήχο της μουσικής της, το πιο πιθανό θα ήταν ένας υποψήφιος αχταρμάς με τα όλα του. Αντιθέτως, το ντεμπούτο της Paloma είναι μια θαυμάσια neo-soul συλλογή τραγουδιών, χωρίς δυσκολίες στην ακρόαση. Η φωνή της δεν ξεφεύγει από τους ένρινους λαρυγγισμούς της Amy και της Duffy, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος. Άλλωστε, οι επιρροές από τον Motown ήχο και την κλασική pop-soul των 60’s είναι εμφανείς, σε σημείο που από κάπου νομίζεις ότι θα πεταχτεί η φωνή της Diana Ross και της Etta James. Όπως είπα, ο δίσκος είναι ξεκούραστος και δεν έχει πολλά περιθώρια να σε παιδέψει, οπότε μπορείς να τα ακούσεις όλα στο repeat – singles και μη. Όσον αφορά στην απορία του τίτλου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.