Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

"Lungs" Florence And The Machine


Αυτό το κείμενο κανονικά πρέπει να το γράψουμε μαζί με το Νικόλα, διοτι αφορά σε ένα από τα λίγα άλμπουμ που περιμέναμε και οι δυο με ανυπομονησία, γιατί κατά τα άλλα τα γούστα μας είναι…Ανατολή και Δύση!
Σήμερα 8 Ιουλίου (ναι σήμερα και οχι 6/7), κυκλοφορεί επίσημα, το ντεμπούτο της Φλωρεντίας (;) και της Μηχανής (ε;).
Από την στιγμή που ο συν ιδρυτής τούτου του μπλογκ με είπε «Άκου αυτό…», και εννοούσε το “Dog Days are Over” έπαθα την φώτιση! Μα τι φωνή είναι αυτή, τι δύναμη, τι πνευμόνια! Για αυτό βρήκα και τον τίτλο “Lungs” ταιριαστό, αλλά και το artwork γενικά υπέροχο.
Η περίπτωση της Florence Welch και της παρέας των μουσικών που την πλαισιώνουν, είναι από αυτές που το hype γυρω τους γιγαντώνεται λόγω των περιοδικών και της τηλεόρασης και όταν είναι να δείξουν πραγματική δουλειά λες “Ωχ τι θα ακούσω Παναγιά μου;”. Η Florence σπρώχθηκε πολύ απ το NME (το οποίο τελικά έκανε την χειρότερη κριτική για πάρτι της, περίεργο;) και τσίμπησε και ένα φετινό BRIT ως επιλογή των κριτικών. Αποθεώνεται από το BBC1 και χώνεται στα line up σημαντικών φεστιβάλ, όπως το Glastonbury, και επιλέγεται από τους Blur ως support για την «φασαριόζικη» επιστροφή τους. Τι άλλο λοιπόν να κάνει αυτή η γυναίκα για να αξίζει απλά λίγη προσοχή; Ένα γύρισμα του κεφαλιού προς την πλευρά της. Η απάντηση είναι να μας χαρίσει και ένα δυνατό ολοκληρωμένο άλμπουμ. Λοιπόν μας το χάρισε. Αυτό είναι η δικιά μας άποψη.
Τα τέσσερα singles ("Kiss with a Fist" ,"Dog Days Are Over","You've Got the Love", "Rabbit Heart"), είναι σαφέστατα «βαρβάτα», αλλά ακούγοντας το cd, μόνο ευχάριστες εκπλήξεις είχα.
"I'm Not Calling You a Liar", το αγάπησα από το 1ο δίστιχο.
"Howl", ακόμα χτυπάω το πόδι μου στο πάτωμα και σκέφτομαι πως αν το “Sex On Fire” των Kings of Leon, ήθελε διάδοχο, θα μπορούσε απλά να διαλέξει κάτι από αυτό το άλμπουμ.
Η μουσική εδώ μέσα, βρωμάει soul, βρετανική pop τρέλα, punk καταβολές και τυλίγεται στα indie της παράσημα. Αισθάνεσαι παντού γύρω σου, το φάντασμα της Joplin και την ακόμα ζωντανή επίδραση της Joni Mitchell σε όλες τις σύγχρονες γυναίκες τραγουδοποιούς, από την Bush έως την Harvey. Στα 13 κομμάτια αυτού του δίσκου βρήκα πολλά που ήθελα να ακούσω ξανά. Το μοναδικό πράγμα που ίσως σας κουράσει είναι η επανάληψη του μοτίβο «από το ήρεμο intro στην ισοπεδωτική κορύφωση» στα τραγούδια που κάνει η Florence.
Έβαλα στο player μου το repeat και ακόμα απολαμβάνω. Κάνε το ίδιο κατεβάζοντας το από εδώ.
Αν σου αρέσουν τα είδη και οι καλλιτέχνες που αναφέρθηκαν παραπάνω, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Μια υπέροχη φωνή τα συμπληρώνει. Και άσε τους άλλους να λένε ότι θέλουν, για ασθενή σύνθεση και οπερέτες. Ακροατές θέλουμε να είμαστε, όχι ειδικοί αναλυτές. Ζήτω η «απλή» μουσική!!!

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

"Everything Is New" Jack Penate


“Everything Is New”. Όλα είναι καινούργια για τον Penate, όπως μας λέει και στον τίτλο του 2ου του άλμπουμ. Μια δουλειά που ενσωματώνει σε μεγάλο βαθμό όλα τα είδη και μουσικά στυλ που κάνουν θραύση σήμερα.
Αφρο-beat και dub μαζί με τόνους συνθετητες και ποπ φωνητικά. Θα μπορούσε να χτυπήσει στα ίσια το ντεμπούτο των Miike Snow, μιας και παίζουν στο ίδιο τερέν της uplifting intelligent pop που δεν κάνει εκπτώσεις στο συνθετικό μέρος, αλλά δεν διαθέτει αυτή την παραγωγή που παραδίδει μαθήματα.
Το single “Tonight's Today” είναι ένα κομμάτι που ξεχωρίζει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια αν και δεν είναι και το καλύτερο του δίσκου. Το εισαγωγικό “Pull My Heart Away” , τα”So Near” και το ομώνυμο, με το περισσότερο χορευτικό τους στυλ, που παρόλα ταύτα δεν θα τους δώσει μια θέση στο dj-set κάποιου μεγάλου club, αλλά στο cd-player του αυτοκίνητου στις καλοκαιρινές σου βόλτες, ειναι μερικα ακομα απο τα διαμαντακια που εστησε ο κυριος Jack.
Αν θες προσέθεσε σε αυτά και το 2ο single “Be The One”, που θεωρείται από πολλούς η επόμενη big καλοκαιρινή επιτυχία – δεν καταλαβαίνω ακόμα το γιατί-, το hip-hop-ίζον “Body Down”, και το ας-βαλουμε-καπου-και-μια-κιθαρα-ρε-παιδια “GiveYourselfAway” και έχεις ένα ακόμα άκρως ευδιάθετο άλμπουμ, με μόλις 9 τραγούδια, αλλά τόσο εύκολο να ακούσεις ξανά και ξανά και ξανά.
Αν σου αρέσει το καλοκαίρι να φοράς την χαρούμενη σου διάθεση και να σκέφτεσαι μονάχα τι κοκτέιλ να πιεις μετά. Δεν είναι reggae, αλλά δεν βαρέθηκες να ακούς κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια;

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.