Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

"This is War" 30 Seconds To Mars


Δεν το άκουσα μια, δεν το άκουσα δυο, αλλά το ακούω κάθε πρωί μπας και βγάλω άκρη. Όσο περνούν οι μέρες το συνηθίζω αλλά το καλό υλικό μπορεί να σε αρπάξει από την πρώτη φορά. Οι 30 Seconds To Mars δεν το κατάφεραν αυτό.
Και να πεις πως δεν είχα όλη την καλή διάθεση; Την είχα! Γιατί και υπέροχο single ήταν το Beautiful Lie, και απλά υπέροχη ήταν η εκτέλεση του Hunter της Bjork και η φωνή του κυρίου Leto είναι απ αυτές που γουστάρω, με τον λυγμό τους και την οργή τους.
Όλα αυτά για τον προηγούμενο δίσκο.
Εδώ είμαστε όμως, 4 χρόνια μετά και στις 8 Δεκέμβρη, κυκλοφορεί το “This is War”. Στο ενδιάμεσο έσπασαν συμβόλαια, πήγαν στα δικαστήρια με την Virgin, το λύσανε το θεματακι τους, μετά ξαναυπογραφουν με την ίδια εταιρεία, γράφουν ένα τραγούδι με τον Kanye West και τον Brandon Flowers (Hurricane), φέρνουν για παραγωγή τον έμπειρο Flood, σκηνοθετούν ένα βίντεο για το 1ο single τους , το “Kings and Queen” και όλα πάνε ρολόι.
Εκτός του δίσκου.
Φανερά το γκρουπ θέλει να γεμίζει στάδια. Βάζει λοιπόν στη συνταγή μια κουταλιά U2. Να μην γεμίζουν όμως από γερουσία αλλά από πιτσιρίκια. Προσθέτουν ολιγη από My Chemical Romance. Κάπου ακούω και λίγο The Cult στη φωνή. Τραβηγμένα από τα μαλλιά τραγούδια, με μόνο δυο κάτω από τα 5λεπτα διάρκεια. Θα μου πεις αν η εισαγωγή στο κομμάτι είναι περίπου 40 sec, τι περιμένεις; Περιμένω-απαντάω μόνος μου- κάτι περισσότερο γήινο.
Το συγκρότημα προσπαθεί να κάνει ένα έπος και να προσκυνήσουν όλοι την πολυπλοκότητα του. Τελικά μας κάνουν να χασμουριόμαστε τρελά. Κρατάω απλά το “Hurricane”, to “Stranger in a Strange Land” και το “Night of The Hunter”.
Αν σου αρέσει μια φωνή που ουρλιάζει και σπάει, μια ανάλατη emo-ροκ(λέμε τώρα), οι αξιοπρεπείς στίχοι και οι επιρροές που αναφέρθηκαν παραπάνω. Μην αγοράσεις. Με τίποτα. Άκουσε το εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.