Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Pete Yorn & Scarlett Johansson– Break Up


Αν και ηχογραφημένο το 2006, κάτι που σημαίνει ότι είναι προγενέστερο του καλού πλην βαρετού “Anywhere I Lay My Head” (Scarlett) αλλά και του “Back And Fourth” (Pete), το πολυαναμενόμενο “Break Up” αναζητά μια θέση στο πάνθεο των σημαντικών και εναλλακτικών, δισκογραφικών συνεργασιών. Το θέμα δεν είναι αν θα τα καταφέρει, αλλά αν έχει τις προδιαγραφές. Ο Pete Yorn εμπνεύστηκε την ιδέα για δύο ανθρώπους που τραγουδούν μαζί για τη σχέση τους από την διαχρονική σύμπραξη των Serge Gainsbourg και Brigitte Bardot πίσω στο 1967 και 1968. Η μούσα του δεν θα μπορούσε λοιπόν να είναι άλλη από την πολυτάλαντη τελικά Scarlett, η οποία αποδεικνύεται έξυπνη, αν όχι ερμηνευτικά δεινή. Η ορθοφωνία και οι ψηλές νότες δεν είναι το ατού της, από την άλλη όμως διαθέτει έναν αισθησιασμό στη φωνή της, που θα ζήλευε μέχρι και η κατιούσα καριέρα της λειψής πλην τίμιας πλέον Amy Winehouse. Και αν συνυπολογίσει κανείς ότι όλα τα φωνητικά της τα ηχογράφησε μέσα σε δύο απογεύματα, γιατί να προβούμε σε (επι)κρίσεις; Η γενική αίσθηση του δίσκου είναι τόσο feel-good που ξεχνάς για λίγο τους δημιουργούς του και επικεντρώνεσαι στο να περάσεις καλά και να χαλαρώσεις. Η indie pop-rock στα καλύτερά της; Ασφαλώς και όχι. Αλλά γιατί θα πρέπει να έχει ως έτσι για να είναι καλή η μουσική ενός δίσκου; Άκου τα “Relator”, “Blackie’s Dead” και “Someday”. Και για να μη ξεχάσω: Scarlett – Θεά!
DOWN LOADZ εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.