Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

"The Incredible/The Invisible" Sugahspank


Κάποιοι που περιμένουν πολλά από την ελληνική, αγγλόφωνη σκηνή έγραψαν: “Η καλύτερη φωνή της Ευρώπης είναι από την Ελλάδα”. Κάποιοι άλλοι βιάστηκαν να την αποκαλέσουν απλά και μόνο τραγουδίστρια των Sugah Galore, χωρίς να υπολογίζουν ότι μπορεί και μόνη της. Κάποιοι επηρεάστηκαν από την επιτυχία της Amy και όλο αυτό το ρεύμα που έφερε παραμάσχαλα με το “Back To Black”, προβαίνοντας στις ανάλογες συγκρίσεις και μια μικρότερη ομάδα ανθρώπων είπε πως φτάνει μέχρι και στο σημείο να την μιμείται. Η αλήθεια έχουμε μάθει πως ποτέ δεν βρίσκεται στην μια όψη του νομίσματος, ιδιαίτερα όταν το νόμισμα αυτό έχει πολλαπλές πλευρές που εναλλάσσονται χωρίς να τις πάρεις πρέφα. Η Sugahspank είναι αυτό που η Ελλάδα ποτέ δεν θα πίστευε ότι έχει στα χέρια της – μια εκρηκτική soulwoman, η οποία μπορεί με ευχέρεια να ραπάρει, να τραγουδήσει, να κάνει funk ως ένα λιγότερο rock και edgy alter ego της Nikka Costa, να περπατάει ξυπόλητη στη σκηνή και να παροτρύνει “Kill the bitch u got in ya”. Η παραγωγή του δίσκου στήθηκε σε ένα laptop και τα φωνητικά ηχογραφήθηκαν με ένα μικρόφωνο των 15 ευρώ, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο θαυμασμό για το επίπεδο του ήχου και των ενορχηστρώσεων. Οι μπασογραμμές και τα τύμπανα πείθουν πως είναι εισαγωγής, ενώ τα λόγια στάζουν ανικανοποίητες ορμόνες, ωμή αλήθεια και ψημένη θηλυκότητα. Δεν είναι ο δίσκος της χρονιάς για αυτούς που κρίνουν αντικειμενικά (όσο μπορεί να γίνει αυτό, τη γνώμη μας λέμε). Είναι όμως επίτευγμα για τα ελληνικά δεδομένα και προσωπικός θρίαμβος που δεν απαρνείται την ηλικία της και την… πρωινή της δουλειά. Miss Sugahspank, τα σέβη μου!

2 σχόλια:

Pharmartistic είπε...

Finally...
Αν και τωρα που την εκανε θεμα και το 1ο Θεμα την βλεπω να το παιζει Μονικα.
Τουλαχιστον στις εμφανισεις της Sugah δεν θα κοιμομαστε!!!

Nickolas είπε...

eisai blakas. H synavlia htan ews kai sygkinhtikh... pouf

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.