Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Νύχτες πρεμιέρας vol.2


Εντάξει, το παραδέχομαι. Ήταν καλή ταινία. “Sita Sings the Blues”. Κινούμενο σχέδιο σε τρία διαφορετικά στυλ, φωτογραφία, επεξεργασία βίντεο όλα μαζί. Ένα ντεμι-μιούζικαλ. Μια κωμωδία γεννημένη από τα πλευρά του πολύπαθου και αγαπημένου ανεξάρτητου κινηματογράφου της Αμερικής.
Δυο παράλληλες ιστορίες χωρισμού. Μια σύγχρονη όπου ένα ΝεοΥορκεζικο ζευγάρι χωρίζει όταν ο άντρας παίρνει μετάθεση στην Ινδία. Λίγο η απόσταση, λίγο η μιρλα της γκόμενας ξενέρωσε ο άνθρωπος και την σούταρε διαατλαντικα. Αστεία, επιφανειακά στενάχωρη και φυσικά με αίσιο τέλος.
Η δεύτερη ιστορία είναι η βάση της ταινίας. Μια ελεύθερη διασκευή του ινδικού έπους Ramayana. Πρίγκιπας εξορίζεται από τον πατέρα του –δεν έφταιγε αυτός ήταν η κακιά η ώρα και η κακιά γυναίκα του-και φεύγει να μείνει στα δάση μέσα. Παίρνει μαζί του και την σύζυγο, την Sita. Μια χαρά περνάνε και η Sita τραγουδά τα μπλουζ. Συνομωσία όμως στήνει ένας κακός δαιμονανθρωπος, πρωτοκουμπαρος της θεάς της Καλι, κλέβει την Sita και η Sita τραγουδά τα μπλουζ. Την φυλακίζει στο παλάτι του και η Sita τραγουδά τα μπλουζ. Έρχεται να την σώσει με την βοήθεια των θεών ο άντρας της και χαρά που κάνει η Sita και τραγουδά τα μπλουζ. Την σώζει και την παίρνει σπίτι αλλά τον βασανίζει η υποψία ότι η γυναίκα του το γυάλισε το πόμολο με τον Δαιμονανθρωπο. Την διώχνει, χάλια η Sita τραγουδά τα μπλουζ. Είναι και έγκυος. Γεννάει κάτι δίδυμα ενώ βέβαια τραγουδά τα μπλουζ. Τους βρίσκει εντελώς τυχαία ακούγοντας το τραγούδι της( τι άλλο;) ο άντρας της και θέλει τα παιδιά του αλλά για αυτή δεν έχει πεισθεί ακόμα. Για να αποδείξει την πίστη της η Sita αυτοκτονεί ενώ τραγουδά-μάντεψε- τα μπλουζ βρε.
Ε, σε αυτό το σημείο είχα βαρεθεί την ζωή μου. Δεν άντεχα άλλη τζαζοφωνη να τραγουδά τα μπλουζ της άγριας δύσης. Αν έλειπε το προτελευταίο τραγουδάκι, ίσως και το τελευταίο και είχαν αντικατασταθεί από κάνα δυο ατάκες πρόζας, όλα θα ήταν πιο ωραία. Με λίγα λόγια θα έφτανε στο τέλειο. Τώρα ήταν απλά…πάρα πολύ καλό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.