Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Case Study: Kenna "Politics"

Ο Kenna ήταν ίσως ο πρώτος που είπε κάτι, κάπως, να κάνει, μπάς και η λιμνάζουσα r n' b ξυπνήσει. Ίσως ήταν ο πρώτος που μας πέταγε στην μούρη επιρροές πιο "ευρωπαϊκές", πιο indie.
Εδώ και ένα χρόνο όλο και κάτι έβγαζε. Κάνα E.P. , κανα βιντεάκι, κάνα digital.
Μιας και είμαι φαν μέχρι κόκαλο, θα είμαι και λίγο αυστηρός και θα σου πώ πως μου άρεσαν αλλά δεν έπαθα και την πλάκα μου.
Ο Kenna πειραματίστηκε προς την υπερ-χρήση percussions τυπου Neptunes και Kanye, αφήνοντας τα σύνθια να παλεύουν να βγάλουν μια πιο ροκ αίσθηση. Νομίζω χάθηκε κάπου και δεν θα σου πω ότι κάτι άλλαξε σε αυτά τα νέα κομμάτια που ήρθαν στο φως, απλά έκανε την σωστή αφαίρεση στα φλύαρα μέρη. Σαφώς και παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα αισθητικής και τα κομμάτια είναι πάνω από αξιοπρεπή, άλλα θέλω κάτι να με ταρακουνήσει.
Αυτό είναι το θέμα με την μουσική σήμερα.
Είναι τόσο μεγάλη η προσφορά που καταλήγουμε να εκθειαζουμε έναν δίσκο καθολικά καθε χρόνο, γιατί κατάφερε να είναι ακριβώς στο σωστό timing στα αυτιά μας,  και απο εκει και επειτα όλα τα υπόλοιπα είναι αέρας που φευγει.
Ο μέγας Πετρίδης πριν απο χρόνια είπε "Θα καταλήξουμε στην εποχή όπου οι κυκλοφορίες και οι καλλιτέχνες θα έχουν απο έναν ακροατή". Είμαστε σχεδον εκεί.
Για να το τελειώνω, αγαπώ τον Kenna μεχρι την τελευταία του σταγόνα που λέμε, αλλά ίσως μετά απο καιρό να είμαι εγώ ο ένας του ακροατής.
Προς το παρόν μπορεί να γίνεις εσύ ο δεύτερος.   

Χθές στο soundcloud το Politics (παρέα με RJD2)Πριν ένα μήνα το Long Gone που απέκτησε και σκηνοθετημένο από τον ίδιο, βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.