Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Noisettes – Contact


Ένας δίσκος που πέρασε τόσο απαρατήρητος, όσο και ο τελευταίος της Madonna (κακία, προφανώς) είναι το “Contact” των Noisettes. Μόνο που εδώ πρόκειται για αδικία κι όχι για Θεία Δίκη (πάλι για το “MDNA” μιλάω). Γιατί, ακούγοντάς τον ξανά και ξανά, απορώ με το πόσο μπορούν να βρεθούν εκτός παιχνιδιού τέτοια pop διαμάντια, τη στιγμή που όλη η χιπστεροκοινότητα θα έπρεπε να προσκυνά την Shingai Shoniwa για μερικά από τα πιο πιασάρικα ρεφρέν του 2012.

Το τρίτο album για το βρετανικό project είναι ένα fusion από πολλές μουσικές. Διαθέτει όση soul σου επιτρέπει η pop ανατροφή σου, ψάχνεται ηλεκτρονικά και δανείζεται nu-disco πραγματάκια σε σφήνες (άκου asap το αριστουργηματικό “Never Enough”), είναι vintage σε στιγμές όπως το “That girl”, έχει κιθάρες και γιουκαλίλι, έχει κι όμορφές αρμονίες. Κι αν τα φαντάζεσαι όλα αυτά και σου κάνουν ένας αχταρμάς, όταν δένονται στο Player, σου μεθάνε τα αυτιά.

Το No 30 των UK charts είναι η πιο κραυγαλέα δόση ατυχίας και εμπορικής αποτυχίας του “Contact”. Αλλά αν θες να ακούσεις κάτι αξιόλογο, που θα θες να βάλεις στο repeat και να το ξεχάσεις εκεί για μέρες, τότε κάνε τον κόπο και δώσε του λίγη σημασία. Για τη Shoniwa και τον Smith ρε γαμώτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.