Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

"The Devil's Walk" Apparat

Σαββατο πρωί. Καφές ελαφρύς και μουσικές που θα να τους ρίξεις μια ματιά.
Ξεκίνησα με Apparat.
Ο πρόσφατος του δίσκος ανοιγει με το instrumental Sweet Unrest, που φέρνει την "αυτόχειρα παρθένο" Κρίστεν Ντανστ να σε ξυπνήσει. Μετά χώνεσαι βήμα βήμα στην ambient electronica του εν λόγω Βερολινέζου κυρίου, ονόματι Sascha Ring.
Ο προγραμματισμός του είναι υπέροχος, τα στιχάκια του μελαγχολικά και τα φωνητικά του χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις αλλά καλοφτιαγμένα. Τα κρουστά έρχονται και φεύγουν, οι τύπου άρπες είναι φορτωμένες με delay και τα πιανάκια του περίπου "toy piano". Το μπάσσο πασχίζει να αναπνεύσει στο στενό πεδίο συχνοτήτων που του παραχωρήθηκε. Το reverb δεν γεμίζει τα ακουστικά σου αρκετά για ambient και τελικα αυτός ο δίσκος είναι καταδικασμένος να ξεχαστεί μιας και είναι τόσο εδώ όσο και εκεί.
Οι συνθέσεις θα μπορούσαν να ανήκουν στους Snow Patrol ή στους Goldplay και η ενορχήστρωση στον Ντεβεντρα αν του είχες δώσει μόνο ένα ipad με φορτωμένο το flstudio mobile. Θα μου πείς βέβαια, αυτό ακούγεται έως και ενδιαφέρον. Θα σου πω ναι αλλά μόνο έτσι όπως τον ακούω εγώ τώρα. Ένα παγωμένο πρωινό με τον καφέ σου, να διαβάζεις εφημερίδες από τα sites τους, γιατί δεν είσαι και πολυ παραδοσιακός τύπος.
Δυστυχώς δεν θα το ξανακούσω αυτό το άλμπουμ παρα μόνο σαν άσκηση.
Αν σου αρέσει η μουσική που δεν έχει πολλές απαιτήσεις και θα μπορούσε να την έχει κρεμασμένη η Μοιραράκη δίπλα στις μπουχάρες ή αν είσαι παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής και θές ιδιαίτερα.
Κράτα στον σκληρό το "Son of Los", άντε και το "Your House is my World"
Apparat- The Devil's Walk by apparat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.