Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

"Father, Son, Holy Ghost" Girls

Συνήθως οτιδήποτε θυμίζει τον "παλιό καλό καιρό"της κιθαριστικής μουσικης -αν μπορεί να υπάρξει τέτοιος όρος- μου ξινίζει. Εξαιρώντας σαφώς τα 80s! Εδώ λοιπόν έρχεται ενα γκρουπ να το αλλάξει αυτο.
Είναι οι Girls και το υπέροχο "Father, Son, Holy Ghost". 'Ενα άλμπουμ που περνάει από τον ηλεκτρισμό στα ακουστικά όργανα και τα soul backing vocals, και απο το surf του εισαγωγικού "Honey Bunny", στην επική μπαλάντα του πρώτου single τους "Vommit" και απο εκει στην 8λεπτη σχεδον, εύθραυστη και απλή μελωδία του "Forgiveness", που στην αρχη νομίζεις πως βγήκε απο ένα alter ego του Corgan.
Ολοι είναι εδώ. Οι Beatles, ο Costello, οι Rolling Stone, ο Harley και οι Cockney Rebel,οι Deep Purple, οι Fleetwood Mack. Παράξενο μου φαίνεται που δεν με χαλάει κάτι σε αυτο, και μάλλον φταίει που δεν διακρίνω καμία προσπάθεια ούτε να κρυφτούν πίσω από τις επιρροές τους αλλα ούτε και να ακουστούν σαν ρεπλικες.
Απο την άλλη είναι και αυτή η φωνή, που ζήτημα είναι αν περνάει σε δυνατότητες την φωνή του ανιψιού μου, αλλα είναι απίστευτα "αισθαντική". Ανήκει στον κύριο Christofer Owens, όπως και οι συνθέσεις στο μεγαλύτερο μέρος τους. Εναν άνθρωπό που δεν κολλάει στο να πεί πως παλεύει ακόμα με τα ναρκωτικά και δεν ξέρει αν θα τα καταφέρει για τι "είναι πραγματικά πολυ δύσκολο". Έναν άνθρωπο που δεν κολλάει να πεί πως γράφοντας το ¨Love Like A River" φανταζόταν την Beyonce να το τραγουδα. Έναν άνθρωπο που μας δίνει έναν απο τους πλέον προσωπικούς δίσκους που ακούσαμε τελευταία.
Αν σου αρέσει να σκαλίζεις τα παλιά βινύλια και λυπάσαι που δεν έμενες Θεσσαλονίκη στο τέλος του 70, για να παίζεις σφαλιάρες με τους "καρεκλάδες", τότε είσαι στο σωστο σημείο.

Άκου παρακάτω το stream του αλμπούμ, όπως υπάρχει στο Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.