Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Sound of 2010 (by An Art Called)


Τι θα ακούσουμε μέσα στο 2010; Ποιοι καλλιτέχνες θα μας απασχολήσουν περισσότερο με τη μουσική τους; Ποιοι θα μας απασχολήσουν με οτιδήποτε άλλο, εκτός από τη μουσική τους; Θα υπάρξει νέα Lady GaGa; Θα κρατήσει το φαινόμενο Susan Boyle; Η επιστροφή στα 80’s και τα ηλεκτρονικά θα κρατήσει γερά ή ένα νέο trend μας περιμένει μέχρι το καλοκαίρι της νέας χρονιάς; Με λίγα λόγια: “Ποιος ο ήχος του 2010;”...

12. Ke$ha – αν πιστεύεις ή έχεις την ανάγκη να μην χαθεί η κληρονομιά (???) της Lady GaGa, τότε γίνε groupie της Ke$ha. Εγώ πάλι θεωρώ ότι η Λαίδη έχει μεγάλο (εν δυνάμει) ταλέντο και όλο το star quality για μια πολύχρονη καριέρα, οπότε βάλε την Kesha (κουράστηκα με το δολάριο) σε δεύτερη μοίρα. To be or to wannabe?
11. Susan Boyle – αναγκαίο κακό. Ο πιο εμπορικός δίσκος για το 2009 με μόλις 5 εβδομάδες κυκλοφορίας στο ενεργητικό του. Το “I dreamed a dream” είναι η τσιχλόφουσκα που σκοπεύει να σκάσει μόλις η Susan καταλάβει ότι αποφάσισε να κάνει καριέρα σε λάθος δεκαετία. Κρατάω μια πισινή βέβαια για να μπορώ να λέω αργότερα: “Εγώ δεν την απέρριψα, απλά είπα τη γνώμη μου”.
10. Glee – λίγο ουτοπικό να βάζω μια τηλεοπτική ομάδα στο Sound Of 2010, αλλά και ο τίτλος το ίδιο faux δεν είναι; Δείτε τη σειρά και μετά πείτε μου.
9. Owl City – μη σκιάζεσαι, δεν είναι καινούργιοι. Μετά όμως από την επιτυχία των MGMT και των Empire Of The Sun, αλλά και το Νο 1 US single “Fireflies” μπορούν να γίνουν the next best thing της synthpop σκηνής.
8. Orianthi – η Ελλάδα και πάλι στη μόδα λοιπόν. Η Orianthi Panagaris μπορεί με μεγάλη άνεση να θεωρηθεί η διάδοχος της Linda Perry, γεγονός που είναι κάτι παραπάνω από τιμή. Rock on…
7. The Drums – το ρετρό είναι πάντα στη μόδα τελικά. Οι παλιομοδίτες The Drums χρησιμοποιούν τις ρυθμικές κιθάρες, το μπάσο, τη φωνή και τα drums έτσι όπως μας δίδαξαν οι προκάτοχοί τους, χωρίς την παραμικρή ένδειξη νεοτερισμού. Και γιατί μας αρέσουν; Γιατί όχι;
6. Adam Lambert – ο προκλητικός runner-up του American Idol (πίσω από τον Kris Allen) έχει χαρακτηριστικά που μπορούν να τον εκτοξεύσουν στην κορυφή του κόσμου, αλλά και να τον πετάξουν στο περιθώριο. Φωνή που βγάζει άχρηστους τους ενισχυτές, attitude που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει αυτό της Lady GaGa και σεξουαλικές προτιμήσεις που κατά καιρούς έχουν σταθεί αφορμή για μεγάλα δεινά. Είπα ότι η φωνή του βγάζει άχρηστους τους ενισχυτές; Αν ναι, στάσου σε αυτό.
5. The Big Pink – μετά την κυκλοφορία του “Dominos” δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι οι Big Pink είναι coooooool. Οι κιθάρες και τα synths στην πιο γλυκιά αναλογία που ακούσαμε τελευταία. Άκου όλο το “A Brief History of Love” και πες μου τη γνώμη σου, μιας κι εγώ δεν το έχω ακούσει ακόμα (!).
4. Ellie Goulding – η πρώτη θέση στο poll του BBC ανήκει στην χαριτωμένη Ellie, η οποία μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί υβρίδιο της Kate Nash και της Little Boots. Το “Under the sheets” είναι το must-listen για τον Ιανουάριο του 2010.
3. Marina And The Diamonds – η Ελληνίδα/Ουαλή Marina Diamandis (γεμίζει το στόμα σου ρε παιδί μου) μπορεί να βγήκε δεύτερη στο poll του BBC, καταφέρνει όμως να σαγηνεύει με κάθε τρόπο όποιον την παρακολουθεί, μιας και εκτός από μουσικάρα είναι και κουκλάρα.
2. MPHO – αν σου αρέσει η M.I.A. και η Santigold, θα την λατρέψεις. Αν όχι, κακό του κεφαλιού σου. Το πρώτο single “Box N Locks” περιέχει sample από το “Echo Beach” των Martha and the Muffins, αλλά και πάλι μη σταθείς εκεί. Το album “Pop art” θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2010 – download it.
1. Delphic – οι αγαπημένοι του φαρμακοποιού έχουν βασικό λόγο ύπαρξης την θρυλική πλέον Kitsuné. Έχουν επίσης βασικό λόγο ύπαρξης τις καταπληκτικές ατμόσφαιρες, τις εξαιρετικά καλοδουλεμένες μελωδίες, τα indie φωνητικά, τον άπιαστο drummer και τα κιθαριστικά ριφ που κρατάνε τόσο όσο για να σε τρελάνουν. Sound Of 2010; Abso-fuckin’-lutely!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.