Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

"Acolyte" Delphic


Αχ αυτό το Μαντσεστερ! Ίσως αυτός να ήταν ένας εναλλακτικός τίτλος. Πάλι από την ιστορική πόλη μας έρχεται ένα γκρουπ που σου τραβάει την προσοχή όχι αδικαιολόγητα.
Τον Απρίλιο του 2009 το πρώτο single "Counterpoint" κυκλοφορεί και αρχίζουν τα πανηγύρια. Τα αγγλικά μέσα μιλάνε άλλη μια φορά για ένα next big thing και εσύ σκέφτεσαι αν υπάρχει και κάτι άλλο εκτός από αλαλαγμούς γραφιάδων σαν και του λόγου μας, οι οποίοι νομίζουν πως ανακάλυψαν την Αμερική. Όχι πως βγάζουμε τους εαυτούς μας απ’εξω. Αλλά είπαμε οι εμμονές είναι έμμονες. Κυκλοφορούν άλλο ένα single το 2009 και τον πρώτο μήνα του 2010 έρχεται το ολοκληρωμένο άλμπουμ .
Στο δια ταύτα.
Αυτό το συγκρότημα θέλει να συγκαταλέγεται στην εναλλακτική rock σκηνή. Μάλιστα στην κιθαριστικη πλευρά. Βέβαια οι κιθάρες είναι απλά συμπληρωματικές. Αλλά την δουλειά τους την κάνουν. Το εισαγωγικό κομμάτι είναι ένα από τα παραδείγματα. Κατά τα άλλα είναι κολλημένοι στα συνθεσάιζερ. Αυτό ευτυχώς στην περίπτωση τους είναι πάρα πολύ καλό. Δεν φτιάχνουν την καλογυαλισμένη ποπ των σκανδιναβών αλλά μια ελαφρώς μελαγχολική ποπ με πολλές ψηλές νότες και προωθημένες μπασογραμμες. Εδώ είναι που αρχίζουν και οι συγκρίσεις με τους New Order που θα ακούς και θα διαβάζεις παντού. Ειδικά στο δεύτερο μισό του δίσκου αυτό ισχύει και με το παραπάνω. Οι ταχύτητες τους είναι μεγάλες στο σύνολο, με μόνη έκπληξη το υπνωτικό “Ephemera” –μεγάλο κόλλημα με τα ελληνικά έχουν φάει αυτοί. Θα διαλέξουμε ως highlights, με δυσκολία είναι η αλήθεια, το Halcyon (επόμενο προγραμματισμένο single), το “Clarion Call” και το πιο τέκνο “Remain”.
Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε για τους Delphic είναι η αισθητική τους στο άλμπουμ και στα βίντεο (δια χειρός hANDZ). Μπορεί απλά να μου ταιριάζει πάρα μα πάρα πολύ αλλά θα τολμήσω να πω ότι είναι πραγματικά εκπληκτική.
Αν σου αρέσουν σαφέστατα οι New Order (βαλε το δικό τους“Touched by the Hand of God” δίπλα στο“Doubt” και θα πάρεις μια γερή γεύση), και είσαι διατεθειμένος/νη να ακούσεις παραπάνω από μια φορά ένα αλμπουμ.

DELPHIC - Counterpoint from Jean Demery / Handz.tv on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.