Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Listen Without Prejudice – June 2009


Υπάρχουν 2 συμμετοχές από τα εγχώρια για το μήνα Ιούνιο, πράγμα που σημαίνει ότι η ζέστη προκαλεί ανατροπές. Υπάρχει ένα τρελό soul sample στις πρώτες θέσεις, ένα industrial rock comeback, πολλά ηλεκτρονικά από το πουθενά αλλά και διάθεση για χορό. Για να δούμε:

10. Matisse – Rock 'N Roll Mafia... καλή η παραγωγή, αλλά από το δεύτερο λεπτό και μετά κάτι λείπει στη συνταγή. Μπορεί να το βρεις στην πορεία, ακούγοντάς το. Μπορεί όμως να είναι και θέμα μελωδίας, οπότε το έχεις ήδη χάσει – move on.
9. Linkin Park – New Divide... καλές οι κιθάρες για το νέο Transformers, αλλά οι Linkin Park φαίνονται καθαρά μετά τη γέφυρα. Και ναι, η Ισμήνη Πεπέ είναι μια θέση ψηλότερα.
8. Ισμήνη Πεπέ – Καλοκαίρια... σου το είπα από πιο πριν, μη στραβώνεις. Με μια μπύρα σε ένα beach bar είναι ότι πρέπει.
7. Kasabian – Fire... δεν πήγε άδικα στην κορυφή των UK charts το album. Στην ίδια μοίρα και το single, κολλάει στη γλώσσα και κάνει repeat.
6. Dave Mathews Band – Funny the Way It Is... γιατί και το funky-rock τζαμάρισμα έχει ψυχή. Και μάλιστα ανεξάντλητη.
5. La Roux – Bulletproof... μπορεί να ακούγονται στην Αγγλία με το “In For The Kill”, αυτό που κάνει τη διαφορά όμως είναι το “Bulletproof”. Η εναλλακτική synth-pop στα καλύτερά της.
4. Marilyn Manson – Arma-Goddamn-Motherfuckin-Geddon... αρχικά πρέπει να το πεις. Αφού το πεις, προσπάθησε να το τραγουδήσεις. Και αφού το κάνεις κι αυτό, άκου όλο το album γιατί θα σου ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη.
3. Moby – Pale Horses... αν βιαστήκατε να πείτε ότι ο θρίαμβος του “Play” δεν επαναλαμβάνεται, reconsider. Το “Pale Horses” επαναφέρει τον Moby εκεί που τον ξεχάσαμε πριν χρόνια.
2. Lenka – Trouble Is A Friend... δεν παίζει μόνο πλήκτρα, αλλά και τρομπέτα. Δεν τραγουδάει μόνο, είναι και ηθοποιός. Τη λένε Lenka και είναι κάτι παραπάνω από καλά.
1. Melanie Fiona – Give It To Me Right... δεν είναι μόνο το sample από τους Zombies (“Time Of The Season” – 1968). Δεν είναι μόνο το soulful groove που έτσι κι αλλιώς το περιμένεις. Δεν είναι μόνο η καταπληκτική φωνή της Melanie Fiona που σε γυρνάει πίσω, όπως έκανε και η Amy πριν 2 χρόνια. Είναι ότι η neo-soul σκηνή έχει μείνει τόσο πίσω, που ακούγοντας κάτι τέτοιο καταλαβαίνεις την πραγματική της δύναμη και επιρροή. R.E.S.P.E.C.T.

2 σχόλια:

basilis είπε...

Melanie Fiona apla '' namaste ''...

Ανώνυμος είπε...

Nai, loipon, sas psHfizw...

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.