Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

"Let the Right One In" by Tomas Alfredson

Είμαι στη σελίδα της Apple και κοιτάζω κάποια νέα τρειλερς. Πέφτω πάνω σε ένα που δεν ανοίγει το ρημάδι. Μέσω Καλαμάτας καταλήγω στην ιστοσελίδα ενος project της παραγωγού εταιρείας του εν λόγω τρειλερ (“Eden Log” λεγοταν η ταινια-animaton ήταν και το τρειλερ δεν υπηρχε- και η magnolia pictures η εταιρεια).
Εκεί λοιπόν βλέπω κάτι περίεργα παιδάκια και ως παλιός στο κουρμπέτι, μπαίνω στο νόημα.
Θριλερακι.
Θα μου πεις βεβαια , ολοκληρο μαχαιρι κραταγε στο χερι το καταξανθο Σουηδακι-γκόου-Χελένα-τυπου.
Το ψάχνω. Σουηδικό ειπαμε; Ω, ναι! Βασισμένο σε νουβέλα ενός εκ των πολλών διαδόχων του τρισμέγιστου Stephen King, του John Ajvide Lindqvist(ακου ονομα τωρα για ανθρωπο). Η δε νουβέλα πήρε τον τίτλο της από ένα τραγούδι του Morrissey. "Let the Right One In" λέγεται και η ταινία και το κείμενο και το τραγούδι "Let the Right One Slip In". Τσέκαρε τα έτσι για λόγους ενημέρωσης.
Το φιλμ αφορά σε ένα 12χρονο αγόρι που αναπτύσσει μια παραπάνω από φιλική σχέση με την ας πούμε, 12χρονη γειτόνισσα, η οποία τυγχάνει να έχει μια απέχθεια στον ήλιο και την σκορδαλιά!!! Καταλαβαίνεις...
"Αν είχε κυκλοφορήσει στην Αμερική θα έπεφταν βροχή οι μηνύσεις και η ταινία θα ήταν χιλιοκομμενη". Αυτα ελεγα πριν δω στο ιντερνετ οτι οχι μονο κυκλοφορησε εκει απο τον Οκτωβριο, αλλα εχει σαρωσει και βραβεια!!! Περιμενα να κοπει, οχι για τον ρεαλισμό της μόνο. Κυρίως για την σκηνή παιδικού γυμνού που περιέχει. Απορώ πως πείσθηκαν αυτά τα παιδάκια και οι γονείς τους για μια τέτοια ταινία. Όχι μόνο για το γυμνό και την όλο υπονοούμενα "ερωτική " τους σκηνή, αλλά για το τι τραβάνε και τι προκαλούν και στους υπόλοιπους χαρακτήρες. Θυμάσαι την Kirsten Dunst στο "Συνέντευξη με Έναν Βρικόλακα"? Ε, εδώ πιο ωμά τα πράγματα.
Η ταινία έρχεται στην Ελλάδα στις 19 Μαρτίου και να ΄στε σίγουροι ότι θα κάνει εντύπωση. Μην περιμένεις όμως έως τότε. Κρίμα είναι.
Αν θες σώνει και καλά να δεις κάτι στο σινεμά με παιδάκι που να δίνει ρέστα στην ερμηνεία πάνε την Πέμπτη και δες το "Push" με την πάντα καλή και λίγο μεγαλύτερη από 12, πλέον, Ντακότα Φανινγκ.




Αν σου αρέσουν τα θρίλερ των Ασιατών, δεν σε σοκάρει το αίμα που ρέει άφθονο, το γυμνό και οι δολοφονίες παιδιών και κυριως η μοναξια που ειναι πολυ πιο σκληρη απο οτιδηποτε αλλο μεσα σε αυτο το εργο. Βέβαια ότι και να λέω θα το δεις γιατί σε λίγο καιρό θα έχει γίνει cult ακομα και αν λαβουμε υπόψη μονο την τελευταια σκηνή μακελειού στην πισινα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αντί απολογισμού…

Η αλήθεια είναι πως ασχοληθήκαμε με την μουσική έως και αποκλειστικά την χρονιά που πέρασε. Το πιθανότερο είναι να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη με την περισσή πάντα, ασυνέπεια που μας διακρίνει. Δηλαδή όποτε μας κάτσει κάτι υπέροχο η απαίσιο –την ίδια ένταση συναισθημάτων προκαλούν άλλωστε. Έχουμε αφήσει ολίγον στην άκρη τα υπόλοιπα. Αν δεις την αρχή του μπλογκ, αφορούσε και φιλμς και εκθέσεις και φεστιβάλ. Αλλά ακόμα και ένα απλό μπλογκ θέλει την αφοσίωση και τον χρόνο του…την φροντίδα του εν τέλει.

Εύχομαι απλά αυτό τον χρόνο να είναι όλα πιο ήρεμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε συχνότερα και εντιμότερα.

attention...

Oι ιδιοκτήτες/διαχειριστές του blog (pharmartistic, Nikolas) δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για τα περιεχόμενα οποιασδήποτε εκ των εξωτερικών συνδέσεων (links) που εμφανίζονται σε οποιοδήποτε μέρος του blog.

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του παρόντος blog δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχόλιων (comments) που αναρτούν οι επισκέπτες του blog (είτε ανώνυμα είτε ψευδώνυμα είτε επώνυμα) στα posts (αναρτήσεις) του blog. Παρ' όλα αυτά, ο ιδιοκτήτης / διαχειριστής του παρόντος blog διατηρεί πάντα το δικαίωμα να διαγράψει κατά την δική του κρίση και χωρίς προειδοποίηση ή/και αιτιολόγηση ή άλλου είδους πρότερη ή ύστερη ενημέρωση οποιοδήποτε σχόλιο επισκέπτη οποιαδήποτε στιγμή.

Όλες οι ηχογραφήσεις σε μορφή αρχείων ήχου mp3 ή άλλων format που εμφανίζονται κατά καιρούς για download στο παρόν blog προσφέρονται για περιορισμένο διάστημα και αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς / πληροφοριακούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των ηχογραφήσεων ανήκουν σε κάθε περίπτωση στους εκάστοτε καλλιτέχνες ή/και τις αντιστοιχες εταιρείες ή/και τους αντιπροσώπους αυτών.

Εαν είστε κάτοχος ή αντιπρόσωπος του κατόχου των πνευματικών δικαιώματων κάποιας εκ των ηχογραφήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της από το blog ειδοποιήστε μας και θα αφαιρεθεί άμεσα.

All mp3 files are hosted here for a limited amount of time and only for informational purposes. Please support the artists & bands, especially those on independent labels. If you own the rights of any recording appearing on this blog and want it removed, please let us know via e-mail and we will remove it immediately.